Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instantele constantene, banuite ca ar fi de partea lui Nicusor

ro

11 Jun, 2010 02:31 1795 Marime text
cap_1.jpgCererea de strămutare formulată de prefect se va judeca pe 29 noiembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Prefectul Claudiu Palaz crede că este posibil ca instanţele constănţene să fie părtinitoare când judecă dosarul intentat preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru calomnie. Pentru a nu exista niciun fel de suspiciune la judecarea cazului, prefectul a cerut ca procesul să se desfăşoare oriunde în altă parte decât la Constanţa.

colaj_1.jpgSolicitarea sa a fost înregistrată pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sub numărul 2869/1/2010, urmând ca magistraţii Curţii Supreme să analizeze abia pe 29 noiembrie cererea lui Palaz. Dată fiind cererea de strămutare existentă pe rolul Înaltei Curţi, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis amânarea cauzei, până se va pronunţa Curtea Supremă cu privire la soarta dosarului. Următoarea înfăţişare a fost fixată de instanţa constănţeană pe data de 16 septembrie, însă este foarte probabil ca, şi la acel termen, procesul să fie amânat, dat fiind că Înalta Curte va judeca cererea de amânare abia pe 29 noiembrie. Prefectul Claudiu Palaz l-a dat în judecată pe preşedintele CJC după ce acesta a făcut mai multe afirmaţii tendenţioase la adresa lui, cu privire la o posibilă implicare în eventuala fraudare a alegerilor prezidenţiale. În luna decembrie 2009, Nicuşor Constantinescu declara că „prefectul Claudiu Palaz a coordonat întreaga campanie de fraudare şi mituire electorală în judeţul Constanţa". „Claudiu Palaz şi-a luat inima-n dinţi şi misiunea primită de la PDL şi a coordonat întreaga campanie de fraudare şi de mituire electorală", a precizat Constantinescu la momentul respectiv. Ulterior, Palaz l-a dat în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 40096/212/2009, obiectul acestuia fiind „acţiune în răspundere contractuală". Nu este de trecut cu vederea faptul că, de atunci şi până în prezent, procesul s-a amânat încontinuu, fie pentru respectarea dreptului la apărare, fie pentru a se comunica întâmpinarea depusă la dosar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • degeaba 11 Jun, 2010 18:24 De cine are frica Palaz ca doar este cea mai mare sulfa locala la Constanta, are afaceri atat cu PSD-ul cat si cu PDL cat si cu PNL. Banii nu miros si terenurile nu se deterioreaza daca sunt primite contra servicii? Si nu este un PDL-ist este doar un arivist......
  • patitul 11 Jun, 2010 15:55 Nu a inteles prefectul ca instantele sunt rosii rosii,ca procuratura are reprezentanti care servesc rosul?? Pacat! Majoritatea proceselor cu primari rosii,sau reclamatii la procurratura daca faci unor reprezentanti PSD plangere, nu se uita nimeni la tine.