Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii fiscali ar fi mers în Cumpăna ca să ceară şpaga de 2000 de euro

ro

11 Dec, 2010 00:00 1987 Marime text
Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publicea judeţuluiConstanţa, Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie, bănuiţi că ar fi primit mită, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, până pe data de 7 ianuarie 2011. Decizia a aparţinut Tribunalului Constanţa, iar cei doi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Demn de remarcat este faptul că flagrantul în urma căruia cei doi au fost încătuşaţi a avut loc într-o locuinţă din comuna Cumpăna. Din probele strânse de anchetatori a reieşit că Jean Cristinel Barbu, administratorul SC Transporturi şi Construcţii Crisiri SRL, a fost contactat de o persoană care i-a solicitat o întrevedere, acesta întâlnindu-se în zona Podului IPMC, pe bulevardul IC Brătianu, cu cei doi reprezentanţi ANAF, care i-ar fi cerut administratorului să se deplaseze într-un loc mai ferit de privirile curioşilor.

Date fiind aceste circumstanţe, Costel Bafan, Adrian Cimpoaie şi Jean Cristinel Barbu s-au deplasat la o locuinţă din localitatea Cumpăna, unde, în prezenţa contabilei firmei SC Transporturi şi Construcţii Crisiri SRL, inspectorii DGFP Constanţa i-ar fi prezentat denunţătorului un dosar care conţinea mai multe documente emise de o societate comercială din Bulgaria în favoarea firmei pe care acesta o conduce. Pe tot parcursul discuţiilor, Jean Cristinel Barbu ar fi fost atenţionat că i se va întocmi dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, din cauza faptului că nu a emis o factură către firma din Bulgaria. Cei doi inspectori i-ar mai fi spus denunţătorului că după soluţionarea dosarului penal va primi o condamnare cu suspendare şi va avea cazier, precizându-i că se poate rezolva şi altfel, după cum mai arată anchetatorii. La acel moment, unul dintre cei doi angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice i-ar fi cerut contabilei să părăsească încăperea, iar în lipsa acesteia i-a fi cerut lui Barbu 2000 de euro pentru a ieşi bine la control. Pentru că nu avea asupra sa banii, administratorul SC Transporturi şi Construcţii Crisiri SRL a ieşit din casă, iar inspectorii ar fi rămas în compania contabilei.

N-ar fi pus mâna pe euro

După câteva zeci de minute, Jean Cristinel Barbu a fost sunat de contabilă, care i-a spus că cei doi inspectori au plecat şi că i-au transmis că-l aşteaptă a doua zi la biroul lor. Pe data de 9 decembrie, continuă oamenii legii, Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau 2000 de euro de la Barbu. Interesant de remarcat este faptul că cei doi inspectori fiscali nu ar fi pus mâna pe bani, întreaga sumă aflându-se într-un plic găsit printre acte. Ieri Bafan şi Cimpoaie au fost arestaţi preventiv, decizia aparţinând Tribunalului Constanţa şi poate fi atacată în recurs, acesta urmând să se judece în termen de trei zile la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii