Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul de Jandarmi Constanţa, în haine de sărbătoare

ro

27 Jul, 2013 00:00 2660 Marime text
Ieri, jandarmii constănţeni au sărbătorit, pentru al doilea an, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu”, stabilită pentru 26 iulie.

Propunerea acestei date a venit din partea colectivului IJJ Constanţa şi reprezintă data la care a fost înfiinţată prima Companie de Jandarmi din oraşul de la malul mării. Prin Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian, primarul Constanţei, Mihail Coiciu, era înştiinţat că, din data de 26 iulie 1894, „a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită”. Tot ieri, în prezenţa personalului de la reşedinţa inspectoratului, s-a arborat drapelul naţional, în acordurile imnului de stat. Ceremonialul a continuat prin acordarea de diplome de merit, felicitări şi mulţumiri din partea inspectorului-şef pentru personalul care a obţinut rezultate foarte bune în îndeplinirea misiunilor, printre aceştia numărându-se col. Valentin Verzea, cpt. Anca Solomon, cpt. Bogdan Davidencu, plt. adj. Liviu Berhec, plt. maj. Ion Constantin Rugină, plt. Mihai Mihai Daniel Boca, Plt. Victor Valentin Chihaia şi plt. Gheorghe Cornel Stoica. De la ora 09.00, în poligonul Cumpăna, jandarmii au executat o tragere demonstrativă, urmată de „Cupa Presei la Tir”, la care au participat reprezentanţii mass-media. Premierea jurnaliştilor a fost făcută de inspectorul-şef, col. dr. Costică Cojoc. Cei trei câştigători au primit ca premiu simbolic pistoale cu apă, pentru a se putea antrena pentru competiţiile viitoare.
În cadrul evenimentului de la Cumpăna a fost prezentată şi autospeciala semiblindată URO, care a efectuat mai multe misiuni în Kosovo. Maşina va fi utilizată de jandarmii constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii