Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înşelătorii pe bandă rulantă la Constanţa! Bătrâni „uşuraţi“ de importante sume de bani

ro

29 Mar, 2016 00:00 2454 Marime text


În primul caz, un bărbat de 92 ani, din Constanţa, a reclamat faptul că, în ziua de 25 martie, în jurul orei 14.00, a primit în locuinţa sa o persoană de sex femeiesc, de aproximativ 70 de ani, care i-a declarat că a venit cu pomană şi vrea să-i ofere suma de 100 de lei, dar că are doar o bancnotă de 200 de lei, la care îi trebuie rest. Bărbatul s-a dus în dormitor, de unde a adus suma de 100 de lei, moment în care a luat bancnota de 200 de lei propusă pentru a fi schimbată, lăsându-i totodată femeii propria bancnotă de 100 de lei. După plecarea femeii din locuinţă, bătrânul a constat că din dulapul din dormitor îi lipseau 5.000 de lei. Femeia, care are vârsta aproximativă de 70 de ani, înălţime 1,50 m, păr scurt, de culoare închisă, tuns băieţeşte, slabă, este căutată de poliţişti.
 
Mai departe, un bărbat de 83 de ani, din Constanţa, a reclamat faptul că, în ziua de 26 martie, în jurul orei 9.30, soţia lui, de 80 de ani, a întâlnit pe scară o persoană necunoscută, de sex femeiesc, care avea asupra sa produse alimentare şi de curăţenie, şi, sub motivul că vrea să împartă de pomană, persoana necunoscută a fost invitată în casă. După o discuţie de aproximativ 5 - 10 minute, persoana necunoscută a cerut voie la toaletă, după care a părăsit locuinţa. În jurul orei 18.00, reclamantul a observat că din dormitor, dintr-un şifonier, îi lipsesc 16.600 de euro şi 3.500 de lei. Femeia, care, în prezent, este căutată de poliţişti, are aproximativ 30 de ani, ten alb, înălţime de aproximativ 1,70 m, constituţie atletică, ochi negri şi faţa ovală.
 
Într-un alt caz, o femeie în vârstă de 82 de ani, din Constanţa, susţine că, în ziua de 27 martie, în jurul orei 16.00, a fost apelată pe telefonul fix de la domiciliu de către o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care s-a recomandat a fi fiul său, care i-a adus la cunoştinţă faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier şi că se află internat în stare gravă într-un spital din Bucureşti şi trebuie să achite suma de 10.000 de lei, bani necesari unei operaţii, şi că va veni o persoană la domiciliu să ridice banii. După aproximativ cinci minute, la uşa părţii vătămate s-a prezentat o persoană de sex bărbătesc, căreia victima i-a înmânat suma de 3.000 de lei. Ulterior, partea vătămată a luat legătura cu fiul său şi a aflat că acesta nu a fost implicat în niciun eveniment, dându-şi seama că a fost înşelată. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie.
 
Poliţiştii din Constanţa lucrează şi la cazul semnalat de un bărbat de 83 de ani, din Constanţa, ce a primit un apel pe telefonul fix de la o persoană de sex masculin, care, folosind metoda „accidentul“, l-a convins să-i dea pentru fiica sa, care ar fi fost victima unui accident, o sumă de bani. După aproximativ zece minute, s-a prezentat la uşa apartamentului său un tânăr, care s-a recomandat a fi reprezentantul avocatului fiicei lor, căruia i-a înmânat suma de 7.000 de lei. Semnalmentele autorului sunt: aproximativ 35 de ani, înălţime - 1,60-1,65 m, ten închis, constituţie astenică, păr şaten, aspect îngrijit, îmbrăcat cu o geacă de culoare închisă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii