Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Injunghiat in inima cu o surubelnita

ro

01 Mar, 2004 00:00 1243 Marime text

Crima la Valu lui Traian

Un barbat in varsta de 30 de ani a decedat, duminica dimineata, in Camera de Resuscitare a Spitalului Judetean Constanta, dupa ce a fost injunghiat drept in inima de un consatean * Ucigasul se numeste Ion Draguiescu, de 36 de ani, si este recidivist * Cei doi s-au certat in cursul serii de sambata, din pricina unei sume de 3,5 milioane pe care victima George Ciocan ar fi trebuit sa o primeasca de la Draguiescu, pentru efectuarea anumitor lucrari de zidarie * La trei ore dupa cearta si dupa ce au consumat alcool, cei doi barbati s-au reintalnit, in acest moment consumandu-se actul criminal * Arma crimei este o surubelnita

Fapt deosebit de grav consumat in noaptea de sambata spre duminica, in localitatea constanteana Valu lui Traian, unde un om si-a pierdut viata dupa ce a fost injunghiat drept in inima cu o surubelnita. Dupa consumarea actului de agresiune, victima a fost transportata imediat la Sectia de Urgenta a Spitalului Judetean Constanta, cu ajutorul unei ambulante. Din nefericire, George Ciocan a decedat in jurul orei 1 30 dimineata, in timp ce se afla in Camera de Resuscitare. Medicii de garda au concluzionat ca decesul a survenit ca urmare a unei plagi injunghiate suferite la nivelul inimii si orice efort de resuscitare a pacientului a fost sortit esecului. George Ciocan avea 30 de ani, era casatorit si avea doi copii. In paralel, politistii din Valu lui Traian l-au identificat pe ucigas in persoana lui Ion Draguiescu, de 36 de ani, din localitate.

O simpla cearta intre vecini

Ion Draguiescu este cunoscut in comuna sa natala ca fiind un individ deosebit de violent, care a avut adesea de-a face cu legea. Barbatul de 36 de ani a fost condamnat in urma cu ceva in timp, pentru savarsirea unei infractiuni de drept comun, fapta penala pentru care si executase cativa ani de inchisoare. El a fost eliberat mai devreme si s-a intors acasa, unde a inceput o afacere proprie. In urma cu cateva zile, el l-a angajat pe George Ciocan, de 30 de ani, din localitate, pentru efectuarea unor lucrari de zidarie. Acesta s-a apucat de treaba si vineri a terminat treaba. Sambata seara, in jurul orei 10.30, el a mers la domiciliul lui Draguiescu, pentru a-i cere banii pe lucrare. Cei doi au inceput sa se certe, Draguiescu reprosandu-i muncitorului ca nu isi facuse treaba asa cum trebuia. De la cearta la bataie nu a mai fost decat un pas, cei doi aplicandu-si mai multe lovituri de pumni. Mai multi martori la eveniment au reusit aplanarea conflictului si totul parea sa se fi incheiat fara urmari grave. Ion Draguiescu a plecat in localitatea Basarabi, pentru a participa la o petrecere, in timp ce George Ciocan a mers la discoteca din sat.

Crima comisa cu surubelnita

Dupa ce a consumat mai multe pahare de alcool, muncitorul s-a urcat in autoturismul unor prieteni si a ajuns din nou in fata casei lui Draguiescu. Acesta tocmai se intorsese de la Basarabi si statea in fata portii, intr-o avansata stare de ebrietate. In momentul in care l-a vazut pe Ciocan, recidivistul s-a enervat si a spart parbrizul masinii. Inarmat cu o surubelnita, el l-a lovit pe Ciocan, o singura data, drept in inima. Ciocan a iesit din autoturism, a facut doi pasi si s-a prabusit la pamant. Martorii la eveniment au sunat imediat la Serviciul de Ambulanta, o masina sosind imediat la fata locului. Uimitor, dar dupa comiterea abominabilei fapte, Draguiescu a intrat in casa si s-a culcat, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Victima a fost transportata imediat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, in stare foarte grava. Medicii de garda au pus diagnosticul plaga injunghiata la nivelul inimii si au incercat sa salveze viata pacientului. Din pacate, acesta a decedat in jurul orei 1 30, in urma unui stop cardio-respirator, produs ca urmare a hemoragiei externe. George Ciocan avea 30 de ani, era casatorit si era tatal a doi copii. Trupul neinsufletit a fost ridicat si dus la Morga Spitalului Judetean, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie supus necropsiei. Intre timp, politistii din Valu lui Traian l-au arestat pe ucigas, acesta urmand sa raspunda in fata instantei de judecata pentru comiterea infractiunii de omor. Pentru fapta comisa, Ion Draguiescu risca o condamnare de pana la 20 de ani inchisoare. Acestei condamnari i se va adauga insa si restul de pedeapsa, ramasa de executat de la infractiunea anterioara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii