Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracţiuni judiciare Căutau fier vechi cu un detector de metale artizanal

ro

15 Mar, 2013 00:00 2571 Marime text
La data de 13 martie, ora 22.30, poliţiştii din Săcele i-au depistat în flagrant pe F. Constantin Andrei, pe B. Vasile şi pe P. Mihai Alexandru, toţi din localitatea Săcele, judeţul Constanţa, care transportau cu un autoturism 4 stupi de albine, a căror provenienţă nu au putut să o justifice. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că stupii au fost sustraşi în aceeaşi seară din curtea unui localnic. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, suspecţii urmând a fi prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunerile corespunzătoare. 

Poliţiştii din Mihail Kogălniceanu i-au depistat în flagrant pe E. Alexandru, de 53 de ani, pe B. Marian, de 29 de ani, pe E. Ionel, de 43 de ani, şi pe C. Ion, de 30 de ani, toţi din localitatea Cuza Vodă, care, cu un detector de metale artizanal, căutau să sustragă fier vechi de pe un teren viran de pe raza localităţii. Asupra lui C. Ion, poliţiştii au identificat un detector de metale confecţionat artizanal, funcţional şi care, prin balansare asupra solului, căuta materiale feroase şi neferoase. Asupra persoanelor în cauză au mai fost depistate un târnăcop şi o lopată.
Suspecţii au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie Comunal Mihail Kogălniceanu, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „efectuare de către persoane fizice sau juridice neautorizate a unor detecţii sau săpături în siturile arheologice”.

Poliţiştii din Amzacea au depistat-o pe I. Ghiuldiuran, de 43 de ani, din localitate, care comercializa ţigări netimbrate, asupra acesteia fiind găsite 840 de ţigarete (42 de pachete) de diferite mărci, care nu purtau timbrul de marcare emis de Ministerul Finanţelor.
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 1.000 de lei, iar ţigările găsite asupra acesteia au fost ridicate în vederea confiscării  şi continuării cercetărilor.

Poliţiştii Secţiei 3 Constanţa au depistat şi oprit în trafic un autoturism. Cu ocazia controlului autoturismului, au fost identificate 8 butelii de aragaz, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, motiv pentru care ocupanţii autoturismului, trei tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani, au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie în vederea continuării cercetărilor.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că buteliile au fost sustrase de la o unitate alimentară de pe raza Secţiei 1 Poliţie. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii