Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incurcate-s itele Domnului Tertip avocatesc pentru cauza lui Teodosie

ro

24 Jun, 2010 02:19 4171 Marime text
cap_2.jpgInstanţa a respins acţiunea împotriva Arhiepiscopiei Tomisului pe motiv că ar fi fost introdusă de o persoană care nu are legătură cu situaţia reclamată

Şoc în lumea spirituală, dar şi militară: Arhiepiscopia Tomisului a câştigat garnizoana militară din Mangalia. Motivul - un „artificiu" avocăţesc: judecătorii Tribunalului Constanţa au respins acţiunea introdusă de maistrul militar în retragere Ioan Ababei, unul dintre ctitorii bisericii, împotriva Arhiepiscopiei pentru că acesta nu ar avea niciun interes în acţiunea promovată. Procesul însă nu s-a terminat aici, hotărârea Tribunalului putând fi atacată la Curtea de Apel.

La aproximativ jumătate de an de când militarul a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului, Ministerul Apărării Naţionale şi Primăria Municipiului Mangalia, solicitând, printre altele, anularea deciziei Arhiepiscopiei prin care Capela Militară din Mangalia a fost trecută în regim civil de biserică parohială, Tribunalul i-a respins acţiunea, ca fiind promovată de o persoană care nu are interes în cauză. Mai exact, printr-un tertip avocăţesc, cauza nici măcar nu a fost analizată pe fond, pentru a se vedea exact care este situaţia reclamată. Instanţa s-a mulţumit să constate că Ioan Ababei, maistrul militar în retragere care a dat în judecată instituţiile statului, nu ar fi fost persoana abilitată să facă astfel de demersuri. Înregistrat încă din ianuarie la Tribunalul Constanţa, dosarul a fost soluţionat abia în urmă cu câteva zile. Maistrul militar în retragere a dat în judecată Ministerul Apărării Naţionale - Garnizoana Mangalia, Primăria Municipiului Mangalia şi Arhiepiscopia Tomisului, prin Arhiepiscopul Teodosie Petrescu Macedon. Militarul s-a adresat justiţiei, căutând în instanţă dreptatea, dar şi înţelegerea pe care a considerat că Arhiepiscopia Tomisului nu le-a arătat. În calitate de ctitor al bisericii militare din Mangalia, militarul le-a cerut judecătorilor să-i oblige pe pârâţi să înregistreze obiectivul Capela Militară şi inventarul aferent în patrimoniul administrativ al Ministerului Apărării.

ips_teodosie_preot_chircu.jpgJumătate de milion de euro, daune

Totodată, Ioan Ababei a mai cerut să i se recunoască lui Traian Chircu, fostul preot al bisericii, calitatea oficială de administrator-delegat şi unic slujitor militar deservent al capelei din cimitirul ortodox Sfânta Maria. Nu în ultimul rând, reclamantul a cerut şi anularea deciziei nr. 712 a Arhiepiscopiei Tomisului, prin care Capela Militară era trecută în regim civil de biserică parohială, dar şi anularea deciziei nr. 497, prin care era numit un cleric civil la conducerea bisericii militare din Mangalia. În plus, Ioan Ababei le-a cerut judecătorilor să oblige Arhiepiscopia Tomisului şi pe ceilalţi pârâţi la plata unor daune morale de 500.000 de euro, dar şi a costurilor suplimentare pentru construirea, amenajarea şi procurarea necesarului de obiecte bisericeşti. La momentul promovării acţiunii în instanţă, Ioan Ababei a declarat că nu vrea decât să se facă dreptate, atât preotului militar Traian Chircu, cât şi militarilor din Mangalia, care au rămas fără biserică prin decizia Arhiepiscopiei. Se pare însă că situaţia nu a fost privită la fel şi de instanţa de judecată, magistraţii Tribunalului Constanţa luând, mai degrabă, o decizie de compromis. După ce au analizat actele depuse la dosarul cauzei, judecătorii au ajuns la concluzia, culmea, că acţiunea i-ar aparţine unei persoane care nu are interes în a o promova, cu alte cuvinte, de o persoană care nu are nicio legătură cu situaţia reclamată. Împotriva acestei decizii se poate face apel, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ALUIOAN 24 Jun, 2010 21:41 ACELEASI metode se foloseste si in cazul pupilului lui teo,adica Yusuff Muuurat muftiul hot ""ALES"" cu mii de euro spaga adunata de la asa zisii oameni de afaceri TURCI,bani cu care il plateste regeste pe av.Dancu ,mare specialist in teologie islamica.in procesul impotriva ""Unor colaboratori ce vor sa-l denigreze si sa-i strice " IMAGINEA"" CINE SE ASEAMANA SE ADUNA.TEO si MUUURAT. .Vaide capul nostrtu. a
  • Gabriel Mascas 24 Jun, 2010 15:23 Pe data de 14 Iulie la Constanta are loc adunarea generala a preotilor pentru Sindicatul Solidaritatea afiliat la Cartelul Alfa ! Nici un membru al Sindicatului nu va mai putea fi pedepsit abuziv beneficiind de suportul si ajutorul Sindicatului si Cartel Alfa! Va asteptam pentru a va recapata drepturile confiscate si pt a inlatura abuzurile asupra voastra si familiilor voastre! Contact : Pr Gabriel Mascas tel 0726 040240 Email :gabimascas@yahoo.ca UNITATEA CREEAZA PUTEREA! SI ADSEVARUL!!
  • Saltimbanc 24 Jun, 2010 15:05 Spaga vorbeste! Rusine Justitiei si Comandamentului Marinei! Va lasati inselati si cumparati de un potlogar care trebuie gonit de pe meleagurile constantene . RUSINE oameni de nimic!