Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încununaţi de laurii victoriei Mazăre şi Nicuşor inculpaţi, mâine, la Curtea de Apel Bucureşti

ro

12 Jun, 2012 01:00 2422 Marime text
retrocedari-curteadeapelbucuresticopy.jpgÎn procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, echipa învingătoare de la Constanţa este judecată pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată

Cu laurii încă proaspeţi ai victoriei de la alegerile locale pe frunte, primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi colegul său de partid, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, sunt aşteptaţi mâine la Curtea de Apel. Nu pentru a fi validaţi de instanţă în funcţiile reconfirmate în urma alegerilor, ci în calitate de inculpaţi, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind controversatele retrocedări ale terenurilor din Constanţa, anchetă în urma căruia procurorii DNA au stabilit că s-ar fi produs un prejudiciu de circa 114 milioane de euro.

De menţionat că, în procesul penal desfăşurat în Capitală, primarul Mazăre a fost audiat la termenul anterior, de altfel prima înfăţişare pe care procesul, aflat de ani buni pe rolul instanţei bucureştene, a prins-o într-o campanie electorală. În paralel, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu a fost încă audiat de judecători. De la bun început, echipa învingătoare în alegerile locale de la Constanţa s-a declarat nevinovată de toate acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acuzând, la rândul lor, faptul că dosarul ar fi unul instrumentat politic. Mai mult, aflat în faţa Curţii de Apel Bucureşti, la termenul trecut, primarul Mazăre s-a plâns de faptul că în dosar nu s-ar fi efectuat nicio expertiză, deşi el personal ar fi formulat numeroase solicitări în acest sens.

Ce zicea Mazăre în instanţă

Citat la momentul audierii sale de jurnaliştii bucureşteni, Mazăre, la vremea aceea aflat în plină campanie electorală, preciza că „la acea dată nu reprezenta pentru mine o prioritate retrocedarea, deoarece în calitate de primar aveam de rezolvat lucruri mai importante". În continuarea acestei idei, edilul a spus că „de abia luasem mandatul de primar, iar oraşul era destul de distrus din punct de vedere al infrastructurii. Se întâmpla în anul 2000". Pe de altă parte, aşa cum am menţionat, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu a fost încă audiat de judecătorii bucureşteni. În procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, echipa învingătoare de la Constanţa este judecată pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii