Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpat în celebrul dosar „Mironescu - Banias" Partenerul de afaceri al şefului Biroului Vamal Slobozia a făcut accident la Constanţa (document)

ro

08 Jul, 2011 00:00 5345 Marime text
valu_-_perchezitii.jpgAnchetatorii au mai spus că şeful Biroului Vamal Slobozia ar fi primit, pe data de 16 februarie 2011, de la Dragoş-Iulian Tudoran suma de 5.700 dolari, bani colectaţi de la un client al SC Container Clearance Services SRL Constanţa

Vladimir Agapie, partenerul de afaceri al lui Marius Ionuţ Scrioşteanu, şeful arestat al Biroului Vamal Slobozia în dosarul „Mironescu - Banias", a produs un accident de circulaţie la Constanţa. Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa spun că, ieri dimineaţă, Vladimir Agapie, de 44 de ani, din Ghindăreşti, a condus un automobil, marca Peugeot, model 407, cu numerele de înmatriculare B 73 UJV, pe raza localităţii Valu lui Traian. Din cauza neasigurării la schimbarea benzii de mers, Vladimir Agapie a lovit un BMW 530, CT 09 DLA, condus de Dan Ilie, de 44 de ani, din Valu lui Traian.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a Mirelei Ilie, de 40 de ani, din Valu, pasageră în BMW. Vladimir Agapie a intrat în atenţia poliţiştilor de la Serviciul Rutier, care-l cercetează pentru producerea accidentului. Datele oficiale arată că Vladimir Agapie deţine părţi sociale în societăţile comerciale Construct Provider SRL şi în Habitat Construct SRL. În luna ianuarie 2005, Vladimir Agapie, împreună cu Nicolae Agapie, Marius Ionuţ Scrioşteanu, şeful arestat al Biroului Vamal Slobozia în dosarul „Mironescu - Banias", a deschis SC Construct Provider SRL, unitate care are sediul pe Bulevardul Tomis şi este administrată de Norina Ana Scrioşteanu. În februarie 2008, Bogdan Arghinopol şi Vladimir Agapie înfiinţează SC Habitat Construct SRL, cu sediul în localitatea Valu lui Traian, strada Alexandru Ioan Cuza. Firma mai sus precizată are ca domeniu de activitate „construcţii rezidenţiale şi nerezidenţiale". Scrioşteanu a fost reţinut, alături de mai multe persoane, printre care s-a numărat şi Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Un alt nume sonor din dosar a fost cel al senatorului PDL Mircea Banias. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au spus că Scrioşteanu este acuzat de „iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup", precum şi de „luare de mită". Anchetatorii au mai spus că şefului Biroului Vamal Slobozia ar fi primit, pe data de 16 februarie 2011, de la Dragoş-Iulian Tudoran, suma de 5.700 dolari, bani colectaţi de la un client al SC Container Clearance Services SRL Constanţa, pentru a încheia în mod ilegal un număr de operaţiuni de tranzit vamal la Biroul Vamal Slobozia. Ca orice vameş care se respectă, Marius Ionuţ Scrioşteanu are cu ce se mândri în declaraţia sa de avere. Astfel, potrivit documentului, vameşul deţine două terenuri intravilane, o casă de locuit, un autoturism şi o motocicletă. Deşi a împrumutat de la bănci 260.000 de franci elveţieni şi 20.000 de lei, şeful Biroului Vamal Slobozia a avut de unde să le împrumute, cu câte 20.000 de euro, pe Gabriela Florentina (Stoica) Scrioşteanu şi Liliana Steliana Odagiu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii