Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe lupta pentru Serviciul Teritorial Anticorupţie Pe cine va numi Morar la Constanţa?

ro

09 Mar, 2012 00:00 3429 Marime text

DNA-BeatriceSisman2.jpgFuncţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa este vacantă de mai bine de doi ani, de când a ieşit la pensie ultimul şef, procurorul Ioana Ţene

 Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat începerea procedurii pentru numirea în postul de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei, urmând ca funcţia să fie ocupată pentru o perioadă de trei ani. În prezent, conducerea DNA Constanţa este asigurată de procurorul şef Sorin Constantinescu, delegat pe funcţie în toamna anului trecut, pe o perioadă de şase luni.

Conform informaţiilor oficiale, numirea în funcţia de procuror şef serviciu în cadrul DNA se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, magistratul Daniel Marius Morar. În aceste condiţii, DNA a declanşat procedura în vederea ocupării mai multor posturi vacante de procuror şef serviciu şi procuror şef birou, instituţii printre care se numără şi DNA Constanţa. Totodată, vor mai fi luate în discuţiile funcţiile de şef pentru Serviciul de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale comunităţilor europene, Serviciul de studii, resurse umane şi perfecţionare profesională, Serviciul informaţiilor clasificate şi de centralizare a datelor privind corupţia, dar şi Serviciul de registratură, grefă, arhivă şi relaţii cu publicul, toate din cadrul Structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În ceea ce priveşte Structura teritorială a Direcţiei, în afară de Serviciul Teritorial Constanţa, se mai caută şef pentru Serviciile teritoriale Bucureşti, Craiova, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, şi Timişoara, dar şi pentru Birourile teritoriale Baia Mare, Târgu Jiu şi Satu Mare.

Contestaţie respinsă de Plenul CSM

DNA-DNAConstantasediu03.jpgAmintim că funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa este vacantă de mai bine de doi ani, de când a ieşit la pensie ultimul şef, procurorul Ioana Ţene. Ulterior, la conducerea DNA Constanţa a fost delegat pe o perioadă de şase luni magistratul Beatrice Silvia Şişman, din cadrul aceleiaşi structuri, însă aceasta nu a trecut de interviul susţinut la Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiei, în luna mai 2011. Totodată, în luna noiembrie 2011, contestaţia sa a fost respinsă de Plenul CSM. „Procurorii care doresc să-şi depună candidatura se pot înscrie până la data de 6 aprilie 2012 la cabinetul procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se mai arată în anunţul oficial. Totodată, cererea de înscriere va fi însoţită de un curriculum vitae, declaraţiile prevăzute de Legea privind statutul magistraţilor, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, dar şi de zece lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea, precum şi de orice alte înscrisuri considerate relevante, potrivit regulamentului. „După consultarea colectivului de procuri, cu respectarea confidenţialităţii opţiunilor şi a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie înaintează propunerea de numire în funcţiile de conducere vacante Consiliului Superior al Magistraturii", se mai arată în anunţul DNA. În final, candidaţii vor susţine un interviu în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Împotriva hotărârii Secţiei pentru procurori se poate formula contestaţie, ce urmează să fie soluţionată de Plenul CSM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii