Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata unui fost prim-procuror din Parchetul Curţii de Apel Constanţa! (rechizitoriu)

ro

07 Oct, 2015 00:00 1950 Marime text


În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Începe judecata lui Constantin Balaban, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, unitate aflată în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa!
 
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a respins, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de Constantin Balaban cu privire la neregularitatea actului de sesizare a instanţei, la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Instanţa a constatat legalitatea sesizării Curţii de Apel Constanţa prin rechizitoriul nr. 11/P/2013 din 16.06.2015, emis de DNA - Secţia de Combatere a Corupţiei privindu-i pe: Constantin Balaban, trimis în judecată pentru efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, luare de mită, Viorel Amet, trimis în judecată pentru dare de mită, Regep Uţă Aslan, trimis în judecată pentru dare de mită, Valentin Jugănaru, suspectat de complicitate la dare de mită, Marian Cireaşă, bănuit de dare de mită, şi Teodor Liviu Sava, trimis în judecată pentru dare de mită.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii cauzei. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform rechizitoriului, „în cursul lunii februarie 2015, inculpatul Balaban Constantin, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a pretins şi a primit de la inculpaţii Amet Viorel şi Aslan Regep-Uţă, prin intermediul inculpatului Jugănaru Valentin, cu titlu de mită, un viţel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în valoare de 900 de lei, în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal în care primii doi erau cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală“.

Rechizitoriu
DNA acuză - prim-procurorul Balaban folosea logistica şi personalul Parchetului în administrarea Trans Mondana SRL (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii