Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata bulgarilor care se lipeau de bancomatele din Constanţa precum timbrele de plic (minută)

ro

29 Jun, 2015 00:00 1360 Marime text
Iuliana Radu, din Tribunalul Constanţa, a dispus începerea judecăţii în dosarul celor doi cetăţeni bulgari - Veselin I. şi Zdravko D. - surprinşi în timp ce montau dispozitive de clonare a cardurilor („pisici“) la un bancomat din centrul municipiului Constanţei.

Cei doi au fost deferiţi Justiţiei de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, fiind suspectaţi de deţinere a unor instrumente în vederea falsificării de valori, precum şi de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Conform rechizitoriului, bulgarii sunt acuzaţi că, în perioada iulie 2014 - februarie 2015, au montat la mai multe bancomate din Constanţa şi din Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare, date care, ulterior, au fost predate altor cetăţeni bulgari pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea sumelor din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, fiind creat un prejudiciu de 1.000.000 de lei. Instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de cei doi inculpaţii, respingându-le, ca nefondate, cererile formulate de revocare a măsurii arestării preventive sau de înlocuire a acestei măsuri cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, poate fi citită integral minuta Tribunalului Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii