Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încătuşarea lui Mazăre şi NUP-ul lui Bodean Afaceristul Dinel Staicu, condamnat definitiv de Curtea Supremă (document)

ro

26 Sep, 2014 00:00 2822 Marime text
Afaceristul bucureştean Dinel Staicu a fost condamnat, ieri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la cinci ani de închisoare. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Leontina Şerban, Simona Daniela Encean şi Mirela Sorina Popescu. Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, are deja o condamnare de şapte ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.
 
Concret, magistraţii Curţii Supreme au majorat, ieri, pedeapsa aplicată lui Dinel Staicu, de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, pentru cumpărare de influenţă, de la 3,4 ani la cinci ani de închisoare. Carmen Ioana Popescu, fost director al SC BDJ Craiova, a primit 2,6 ani de închisoare, iar avocatul Giorgel Zgăbei s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de patru ani. Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, Simona Daniela Encean este una dintre cele două judecătoare ale Curţii Supreme care au respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. De asemenea, judecătoarea Simona Daniela Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primite de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Dinel Staicu a fost trimis şi judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală.
 
În privinţa fostului magistrat Cîrstoiu, judecata continuă la Curtea de Apel Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ poate fi citit comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a lui Dinel Staicu, dar şi a altor persoane.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii