Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incaierare cu un preot, pe Aurel Vlaicu

ro

07 Apr, 2010 03:05 3692 Marime text
Un preot de la Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul", din Constanţa, se judecă în instanţă cu un puşti de 25 de ani, care, după ce l-a şicanat în trafic, s-a dat jos din maşină şi i-a dat o mamă de bătaie părintelui.

Dosarul a ajuns pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, iar agresorul este judecat pentru vătămare corporală. Potrivit anchetatorilor, faptele s-au petrecut în seara de 17 octombrie 2009, în jurul orei 19.00, pe bulevardul Aurel Vlaicu. La momentul respectiv, Mircea Pricop, părintele de la „Naşterea Sfântului Ioan", se deplasa cu maşina personală, un Volkswagen Polo CT 72 MIR, însă, din senin, acesta a început să fie şicanat în trafic de o Dacia Logan CT 34 BUR, la volanul căreia se afla Paul Gabriel Iliescu, de 25 de ani. Din primele date, se pare că, după ce i-a făcut semne cu farurile timp îndelungat, Iliescu l-a prins pe Mircea Pricop la o trecere de pietoni, şi-a parcat Logan-ul în faţa autoturismului preotului, s-a dat jos din maşină şi s-a dus la Volkswagen, peste faţa bisericească. Potrivit rechizitoriului, preotul a primit mai multe lovituri, cu pumnii şi cu picioarele, care au necesitat circa 35 de zile de îngrijiri medicale. Audiat de judecători, Iliescu a declarat că, de fapt, preotul era cel care-l şicana în trafic şi care, beat mort, a sărit la bătaie. De asemenea, suspectul a mai declarat că, după ce a fost lovit de preot, a văzut cum acesta s-a dezechilibrat şi a căzut cu faţa în asfalt. Iliescu a mai precizat că nu-l cunoştea pe Mircea Pricop înainte de acest incident. La termenul viitor, magistraţii îl vor audia pe preot.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • micu nimicu 17 Jun, 2010 18:17 in romania daca faci bine esti un prost. daca incerci sa faci ceva bun pentru societate esti considerat un scuipat. este tara golanilor si a pestilor. nu mai este loc pentru preoti, invatatori sau doctori. in astia trebuie sa arunce toata lumea cu pietre. dar oare ce-ar fi lumea fara ei? din ce stiu despre preotul mircea pot sa spun numai lucruri de lauda. niciodata nu l-am vazut sau auzit altfel decat asa cum trebuie sa fie. dar, asa cum spunea un comentator de aici, in romania albul a devenit negru si negrul alb. sunt niste dobitoci care cred ca daca bat, injura sau scuipa un om cinstit, ba inca unul dintre putinii oameni cinstiti din toata Constanta asta, nu li se va intampla nimic. chiar se vor gasi alti dobitoci ca si ei sa le ridice statui. daca asta inseamna libertate, sunt scarbit de ea.
  • jimmy 17 Jun, 2010 18:00 preotul pricop este cel mai bun om din lume. toti ”ratonii” care vorbesc despre el habar n-au cine e. se gasesc unii si altii sa barfeasca oameni integri. e clar ca sunt manati de interese. imi dau seama ca ceva e putred in tara asta.
  • Ombladon 08 Jun, 2010 19:08 Construiti biserici reci Cand e lipsa de locuinte Ca nu ies bani din scoli, adaposturi si gradinite. OMBLADON…Pt. Necunoscatori.
  • avocat 08 Jun, 2010 10:34 Locuiesc in Tomis Nord, in parohia condusa de preotul Pricop. Nu ascund ca sunt un admirator al parintelui. Niciodata nu am vazut un om atat de harnic, de priceput si de credincios. In cei peste 8 ani de cand il cunosc nu l-am vazut niciodata in vreo postura gresita. Dimpotriva, daca vrei sa-l gasesti in orice clipa din zi, este de ajuns sa-l cauti la santierul bisericii unde munceste cot la cot cu zidarii. E adevarat ca santierul bisericii noastre deranjeaza pe unii dintre comentatorii acestui articol. de regula, ei sunt membri ai grupului de vreo 3-4 persoane care se ocupa regulat cu denigrarea preotului si a bisericii. dar ce inseamna acesti 3-4 fata de cei aprox. 2000 de locuitori ai cartierului care am sustinut si sustinem binele pe care il fac preotii nostri. Am citit si comentariile pro si cele contra. Nici unele nu mi se par adecvate. De aceea mi se pare corect sa nu tac si sa multumesc ziaristilor si comentatorilor pentru publicitatea gratuita pe care ne-au facut-o bisericii noastre. de cand s-a publicat acest eveniment nefericit, numarul credinciosilor care frecventeaza biserica noastra a crescut covarsitor. Deci, multumim, dragii nostri conationali pentru ca fara voie, ati adus la biserica oamenii din Constanta. Toti apropiatii bisericii stim ca in seara accidentului preotul Pricop venea de la un depozit de materiale de constructie cu masina plina de saci de ciment pentru biserica. Mai mult, ca o rectificare a informatiilor false date sub forma de comentariu, toti credinciosii parohiei noastre il cunosc pe preotul Mircea ca pe un lacto-vegetarian convins, care mai ales in zile de post, cum era si ziua accidentului, nu mananca si nu bea nimic. oricum, din ce am inteles eu, in seara aceea preotul Mircea a fost dus de la politie la urgenta, unde i s-a luat si proba de sange. Evident, alcool zero. Asadar, celor care nu se pot abtine sa faca rau, ca un om trecut prin viata asta, le dau sfatul sa nu uite ca viata e o roata. Daca murdariti un om nevinovat, nu numai ca ii faceti bine lui, calindu-l, dar ii mai faceti si publicitate pe gratis. Oamenii nu sunt idioti. Ei verifica ceea ce se spune sau se scrie si vad adevarul. Din acest motiv, denigratorii parintelui, merita sincere felicitari. Au reusit sa ne umple biserica.
  • avigix 07 Jun, 2010 10:24 Fara cuvinte! Dorel cel mititel...daca tu crezi ca bataia se justifica in vreun fel, indiferent ca victima e un preot pe care tu din motivele tale il urasti (si se vede asta din scris), atunci inseamna ca suferi de frustrari. cum poti sa fii de acord cu asemenea comportament de taximetrist ordinar, decat daca esti el sau vreo cunostinta de-a lui?
  • avigix 07 Jun, 2010 09:57 desi pari cu studii medii, dupa cum comentezi, draga dorel, se pare ca esti un tip de 2 lei. ce-mi spui tu de fapt mie, care sunt un blogger care se respecta? 1.ca-l cunosti pe popa din povestiri :))) 2. ca are procese. intrebarea mea este: ce legatura are capra cu varza? e clar ca nu ai ce face pe acasa si te-ai apucat de o barfa mica, nu?! stii ce cred eu despre noi, romanii, in general? ca suntem niste struti prostovani, care comentam de pe tusa, dar cand e vorba sa ne aparam drepturile in instanta bagam capul in nisip. pai noi ar trebui sa-l laudam pe omul asta daca e procesoman. toti ar trbui sa fim procesomani, ca statul sau alte lighioane de felul asta sa nu-si mai bata joc de noi. eu merg pe dreptate, frate. daca e nebun instanta o sa-l amendeze pentru ca face procese fara motiv, iar daca are dreptate, o sa castige, pana la urma. orice om trebuie sa-si apere drepturile. noi am transformat judecata intr-o sperietoare. bai, dupa cum am citit articolul mie mi se pare ca omul, ca victima, are dreptate. tu esti pe invers: dai dreptate batausului. auzi, ”e procesoman inrait”. parca ar fi nu stiu ce mare acuza...pai asta sa i-o spui gainilor la culcare, nu mie, care-ti citesc, la 1 noaptea, aberatiile.
  • Dorel 04 Jun, 2010 15:27 Uluitor....am citit din intamplare acest articol.Il cunosc pe acest preot din povestirile unor cunoscuti.Va asigur ca este un ordinar fara pereche.A transformat biserica intr-un instrument propriu de facut bani, impreuna cu cei 3 fii ai lui(si ei preoti).E procesomam imrait, pt. cine este interesat mergeti la adresa unde locuieste si vorbiti cu vecinii lui,veti ramane uimiti sa vedeti ca se judeca de ani de zile cu toti vecinii.Stiind aceste lucruri despre acest popa si gandindu-ma ca nimeni nu bate pe cineva degeaba....cred ca si-o merita.Felicitari sefilor lui ca il 'agreaza' in sanul acestei institutii.
  • vasea 24 May, 2010 23:05 paul_gabriel_85@yahoo.com ba! daca tu, sportiv si cadru al jandarmeriei, bati oameni in trafic din cauza ca merg prea incet sau prea repede sau oricum, inseamna ca-ti lipsesc tiglele de pe casa. eu, daca ar fi dupa mine nu ti-as lua bani, nu ti-as lua nimic...dar ti-as da pedeapsa maxima. sa bagi comenturi pe net de la mititica pana iti vine acru. cine stie, poate ca ai cautat-o pana ai gasit-o. la cum te stiu eu pe tine, meriti puscaria misto de tot.
  • gabriel 08 Apr, 2010 16:51 jurnalis amator care face de ras adevaratzii jurnalisti scrie articole la comanda fara ca sa aiba informatii exacte despre ce sa intamplat si despre persoanele implicate sa va fie rusine. la fel si acest asa zis "preot" face de ras institutzia cea mai credibila a statului sa ii fie rusine. paul_gabriel_85@yahoo.com se pare ca banii si relatiile sunt totul in tara asta asa sa ne ajute dumnezeu
  • gabriel 08 Apr, 2010 16:33 jurnalist amator care fara date exacte si fara sa ceara opinia celui implicat direct scrie articole la comanda face de ras jurnalistii profesionisti la fel cum acel preot care are antecedente penale si vrea ca in postul pastelui sa faca rau face de ras cea mai credibila institutzie a statului. SA VA FIE RUSINE