Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un exemplu Garda de Coastă şi Biroului Vamal Constanţa Sud, o echipă bună

ro

13 Sep, 2013 00:00 1475 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din China produse cosmetice, articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, respectiv nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 2.480.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Constanţa. În urma controlului primului container, au fost descoperite 4.190 de produse cosmetice (parfumuri, truse de fard, pensule pentru machiaj), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 de lei dacă ar fi fost originale.
În al doilea container au fost identificate 11.730 de perechi de încălţăminte şi 8.942 de pulovere pentru femei, din care 1.230 de perechi de încălţăminte sunt susceptibile a fi contrafăcute, în timp ce restul erau nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 1.480.000 de lei. Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii