Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă şapte constănţeni urmăriţi penal de Parchetul General al României

ro

24 Nov, 2012 03:19 2217 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat ieri, pentru a treia oară consecutiv, începerea urmării penale faţă de alţi constănţeni în dosarul referendumului naţional organizat pentru demiterea preşedintelui României.

Mai exact, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Diana Florea, Alexandra Gheorghe, Ionuţ Andrei Moldoveanu, Alin Florin Lazăr, Enghin Hagi - Caliu, Mariana Agache şi Ştefan Poşircă.

Cei mai sus precizaţi au fost membri ai secţiei de votare nr. 490 din localitatea Lumina şi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. „Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29.07.2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral", conform Parchetului General al României.

În urmă cu două zile, procurorii au anunţat derularea unor cercetări faţă de Lenuţa Lăcrămioara Simion, Georgiana Andronic, Mioara Miuţu, Răzvan Alexandru Covaliuc, Daniela Ghibăldan, Andrei Alexandru Grădişteanu şi Violeta Stănimir (membri ai secţiei de votare nr. 488 din localitatea Lumina), precum şi faţă de Elena Iordan, Gheorghe Grădişteanu, Adelina Gabriela Tache (studentă), membri ai secţiei de votare nr. 489 din localitatea Lumina. Cei 13 sunt acuzaţi de introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. La data de 20 noiembrie, procurorii au anunţat începerea urmăririi penale faţă de Veronica Popescu (educatoare), Manuela Raluca Libu Cojocaru (vânzătoare la o alimentară), Maria Petre, Elena Popa şi Mariana Puşcaşu. Femeile au fost membre ale biroului electoral al Secţiei de votare nr. 360, din Ovidiu, şi sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificare prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii