Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inca patru detectivi particulari si-au obtinut atestatul

ro

17 Jan, 2006 00:00 1760 Marime text

Examene la IPJ

Comparativ cu ultimul examen sustinut pentru obtinerea atestatelor, de data aceasta proaspetii detectivi constanteni au fost bine pregatiti, fiecare participant la concurs obtinandu-si atestatul * In ceea ce priveste comisia de examinare, aceasta a fost formata din doi membri, un secretar de comisie si un presedinte, toti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ

Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Constanta a organizat pe data de 12 ianuarie, primul examen pentru obtinerea atestatelor de detectivi particulari, de anul acesta. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ, subinspector Sarmizia Fetcu, la concurs s-au inscris patru candidati, competitia constand in doua teste, unul grila si un interviu. Comparativ cu ultimul examen sustinut pentru obtinerea atestatelor, de data aceasta proaspetii detectivi constanteni au fost bine pregatiti, fiecare participant la concurs obtinandu-si atestatul. In ceea ce priveste comisia de examinare, aceasta a fost formata din doi membri, un secretar de comisie si un presedinte, toti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ. Pana in prezent, la nivelul judetului Constanta, IPJ-ul a organizat alte doua asemenea examene in urma carora au obtinut atestate intr-o prima faza 16, iar ulterior alti sase. In prezent, in judet, sunt atestati 26 de detectivi particulari, ce profeseaza in cadrul a cinci agentii licentiate de Politia Romana. Cadrul legal pentru desfasurarea meseriei este oferit in Romania de Legea 329/2003, care stabileste statutul detectivului particular. Neasteptat, conditiile impuse de legislatie pentru exercitarea acestei profesii nu sunt greu de indeplinit. Este musai nevoie de cetatenie romana, iar candidatul la acest post fie trebuie sa posede cel putin studii medii si sa fi absolvit o scoala postliceala de detectivi, fie sa fi indeplinit functia de politist ori lucrator in cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniul apararii. In plus, orice persoana cu studii superioare si care cunoaste elementele de legislatie solicitate de atestatori, poate fi detectiv particular. Potrivit legislatiei, detectivul este obligat sa promoveze examenul de atestare a acestei calitati, indiferent de functia care a detinut-o in trecut. Dupa obtinerea acestuia, detectivii isi pot exercita profesia, in cadrul societatilor specializate sau al unor cabinete individuale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Scoala CONFIDENT 09 Feb, 2016 16:54 Pentru Cursul de specialitate si pregatire in vederea sustinerii examenului de atestare profesionala ca detectiv particular – relatii si informatii suplimentare puteti gasi si pe site-urile Scolii CONFIDENT: www.detectiviparticulari.info; www.scoaladedetectivi.ro.