Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Implicată în scandalul duty-free-urilor Aila Badea - vameşul cu firma „pe butuci" şi casă de vacanţă la Buşteni (document)

ro

30 Mar, 2011 02:39 3424 Marime text
Destituită în 2006, dar cu postul recâştigat în instanţa de judecată, cu un Audi şi un Volkswagen, două apartamente, o casă de locuit şi o casă de vacanţă la Buşteni, Aila Badea ar părea că se numără printre vameşii care au făcut „renumele" Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

Implicată într-un scandal cu maşini pline de ţigări din duty-free-uri - scandal ce a costat-o locul de muncă, dar clarificat în final în instanţă - inspectorul vamal Aila Badea a precizat în declaraţia de avere completată în luna octombrie 2010 şi afişată pe site-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor că nu deţine terenuri sau alte suprafeţe ce s-ar putea înscrie în categoriile prevăzute de lege. În schimb, vameşul deţine jumătate dintr-un apartament de 92 de metri pătraţi achiziţionat în Constanţa, un apartament de 50 de metri pătraţi în Mangalia, obţinut în urma divorţului, o casă de locuit de 170 mp construită în Constanţa în 2007 şi o casă de vacanţă la Buşteni, de 100 mp, construită în 2003. Dincolo de locuinţele demne de toată admiraţia pe care le deţine vameşul de la Agigea, nici parcul auto nu este tocmai de lepădat. Astfel, potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, inspectorul vamal Aila Badea deţinea un Audi fabricat în 2007 şi un Volkswagen fabricat în 2001, ambele fiind dobândite în baza unor contracte de vânzare - cumpărare. Fără bijuterii sau obiecte de artă şi de cult demne de a fi amintite în declaraţia de avere, dar şi fără active financiare, Aila Badea menţiona o datorie de 10.000 de euro, contractată de la BCR în 2005 şi scadentă în 2011.

Asociată la Biss SRL

În ceea ce priveşte venitul anual realizat, Aila Badea a menţionat suma de 28.800 de lei, încasată de la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea, în timp ce soţul său, Aurel, contribuia la bugetul familiei cu 72.000 de lei. Foarte interesant, în declaraţia de interese, vameşul menţionează că este asociat în firma Biss SRL, cu 50%. Conform site-ului www.vrajitorul.eu, societatea care are printre acţionari un inspector vamal se ocupă cu „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare". În 2009, fără salariaţi şi cu un capital social de 200 de lei, societatea a înregistrat datorii totale de 109.628 de lei. De altfel, în acelaşi an, Oficiul Registrului Comerţului solicitase Tribunalului Constanţa dizolvarea firmei Biss SRL

Cu postul recâştigat în instanţă

Nu în ultimul rând, este de menţionat în ceea ce o priveşte pe Aila Badea că numele său a fost implicat în scandalul ţigărilor de la duty-free, episod în urma căruia inspectorul vamal şi-a pierdut postul, alături de Dorel Blaj, fost şef al Biroului Vamal Vama Veche. Totuşi, în mai 2006, Aila Badea şi-a recâştigat în instanţă locul de muncă, împreună cu ceilalţi vameşi destituiţi în urma incidentului. La momentul respectiv, 13 lucrători vamali au fost luaţi în colimator de autorităţi, fiind acuzaţi de neexercitarea atribuţiilor de serviciu în vederea asigurării supravegherii vamale şi de neefectuarea controalelor de fond asupra gestiunii magazinelor duty-free. „Buba" s-a spart după ce mai multe autoturisme încărcate cu ţigări achiziţionate din duty-free-urile constănţene au fost reţinute de poliţişti. Cu toate acestea, instanţa de judecată le-a reabilitat numele vameşilor, iar aceştia s-au întors la locurile de muncă înarmaţi cu decizia judecătorilor.

[label]Declaraţie de avere - Aila Badea[/label] 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii