Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de coşmar Fostul poliţist Magda, încarcerat pentru că i-ar fi tăiat gâtul mamei sale (galerie foto)

ro

02 Apr, 2012 01:27 4798 Marime text
politist.jpgDupă ce a fost stabilizat, Marius Ionuţ Magda a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv

La aproape o săptămână după ce a fost pus în libertate, fostul poliţist Marius Ionuţ Magda, de 30 de ani, din Constanţa, încarcerat după ce ar fi încercat să violeze o minoră în Parcul Tăbăcărie, a fost prezentat ieri Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Instanţa şi-a însuşit propunerea procurorilor, dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Bărbatul este acuzat că week-end-ul trecut şi-ar fi ucis mama, tăindu-i gâtul cu un cuţit. Ulterior, fostul om al legii a încercat să se sinucidă, însă a fost salvat de vecini. După ce a fost stabilizat, Marius Ionuţ Magda a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

Pe data de 16 iunie 2012, magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Magda, pentru tentativă la infracţiunea de viol, la o pedeapsă de doi ani de închisoare. Aceeaşi instanţă a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile, obligându-l pe inculpat la plata sumei de 8.000 euro în echivalent în lei la data plăţii cu titlu de daune morale. Mai mult decât atât, fostul poliţist a mai fost pus să achite 1.240 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu de avocat către tânăra pe care ar fi vrut să o violeze, dar şi 3.980 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Când a fost prins de oamenii legii, bărbatul avea mai multe obiecte, cum ar fi un gât de sticlă, o bucată de geam, un ac de seringă, un cablu şi un par de lemn de aproximativ 40 centimetri.

Ce a decis instanţa

În şedinţa din data de 22 martie, Tribunalul Constanţa a admis recursul declarat de Magda, admiţând propunerea de liberare condiţionată. „Dispune liberarea condiţionată de îndată a condamnatului Magda Marius Ionuţ pentru restul de pedeapsă, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 1074/2011 emis în baza sentinţei penale nr.632/2011 a Judecătoriei Constanţa dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (...) Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân atât pentru fondul cauzei cât şi în recurs în sarcina acestuia (din care suma de 100 de lei în recurs - reprezentând onorariu avocat din oficiu în favoarea Baroului Constanţa - se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei). Definitivă", conform minutei judecătoreşti.

Oficial

politist_2.jpg

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa spun că au fost sesizaţi duminică, prin intermediul Serviciului Unic de Urgenţă 112. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au descoperit-o pe femeie cu multiple plăgi înjunghiate în zona gâtului, iar Marius Ionuţ Magda avea, de asemenea, multiple tăieturi în zona mâinilor. În prezent, oamenii legii cred că Magda şi-a ucis mama, iar pentru a nu se întoarce în arest a încercat să se sinucidă. În faţa judecătorilor, bărbatul, aflat în sevraj, a recunoscut fapta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii