Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieri, la DNA Bucureşti, noi audieri în dosarul Mazăre - Strutinsky (referat DNA + rechizitoriu)

ro

29 Oct, 2015 00:00 1975 Marime text


Ieri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost efectuate noi audieri în dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este cercetat alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky.
 
Cercetările specifice sunt instrumentate de Dana Ana, procuror al DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.
 
În cauză, Mazăre este bănuit că ar fi luat mită 9 milioane de euro, cu ajutorul lui Strutinsky, de la societăţi comerciale pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unor licitaţii.
 
Tot Dana Ana instrumentează şi dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Mazăre este cercetat alături de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României, şi de Avraham Morgenstern.
 
Într-un alt dosar, Morgenstern a fost trimis în judecată pentru că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii