Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieri a fost DNA la Primarie pentru contractele de publicitate

ro

08 Jan, 2010 04:16 2235 Marime text
cap_4.jpgLiviu Tramudana a susţinut că nu ar fi văzut niciun procuror DNA în Primărie

Primăria Municipiului Constanţa, cârmuită de Radu Mazăre, a fost călcată, ieri, de procurorii anticorupţie bucureşteni. Motivul - acelaşi care i-a adus şi pe agenţii constatatori ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice în control la Primărie. Concret, este vorba despre contractele de achiziţie publice privind serviciile de publicitate, încheiate de administraţia locală înainte de anul 2009.

Practic, DNA Bucureşti i-a pus pe reprezentanţii Primăriei în faţa faptului împlinit, procurorii anticorupţie arătându-se interesaţi de serviciile de advertising contractate de municipalitate anterior anului 2009. În mod suspect, imediat după ce vestea s-a aflat în presă, niciunul dintre cei în măsură să vorbească despre cele petrecute la Primăria Constanţa nu a putut fi contactat. Într-o primă fază, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al instituţiei, s-a dat plecat din sediu, susţinând că este la dentist şi că nu ştie nimic despre vreo vizită DNA la Primărie. Totodată, el a precizat că, înainte de a pleca de la sediu, nu a văzut niciun procuror anticorupţie la PMC. Cu promisiunea că va oferi explicaţiile necesare „într-o oră, două", Tramudana a încheiat convorbirea. Totuşi, în mod cel puţin ciudat, peste „o oră, două", purtătorul de cuvânt a fost de negăsit, fie având telefonul închis, fie, pur şi simplu, nerăspunzând la telefon. La rândul său, nici viceprimarul Decebal Făgădău nu a putut fi contactat telefonic.

radu_mazare_dosare_dna_41.jpgLicitaţii „cu dedicaţie"

Totuşi, potrivit unor surse, acesta a relatat că, în cursul zilei de ieri, procurorii anticorupţie le-ar fi prezentat o ordonanţă prin care se arătau interesaţi de contractele de publicitate încheiate de municipalitate înaintea anului 2009. De menţionat că verificările DNA nu par să fie străine de controlul ANRMAP desfăşurat la Primăria Constanţa în luna septembrie 2009, ale cărui concluzii au fost făcute publice într-un raport finalizat la sfârşitul anului trecut. Coincidenţă sau nu, la momentul anunţării controlului ANRMAP, autoritatea şi-a exprimat interesul pentru „contractele de achiziţie publică derulate în perioada 2006 - 2009, al căror obiect a fost reprezentat de «Servicii de publicitate/advertising»", adică aproximativ aceleaşi contracte ce au atras atenţia procurorilor DNA. De amintit că, potrivit raportului ANRMAP încheiat în urma controlului, existau nereguli la toate cele cinci contracte verificate, patru dintre acestea având criterii de participare restrictive, ceea ce făcea ca licitaţiile să fie „cu dedicaţie". Potrivit Iulianei Brotea, din cadrul Departamentului Strategii şi Comunicare al ANRMAP, instituţia nu ar fi sesizat DNA în urma controlului, această recomandare neregăsindu-se în concluziile raportului întocmit de agenţii constatatori. La rândul său, procurorul Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA, a precizat că nu poate nici confirma şi nici infirma o informaţie potrivit căreia procurorii DNA s-ar fi aflat în cursul după-amiezii de ieri la Primăria Constanţa, aceasta nefăcând parte din sfera informaţiilor publice. Ioana Ţene, şeful DNA Constanţa, a declarat că nu are cunoştinţă despre actele procedurale desfăşurate de procurorii anticorupţie din Capitală, fiind vorba despre structuri diferite. Până la închiderea ediţiei, primarul Radu Mazăre nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere, deşi i-a fost transmis un mesaj pe telefonul mobil cu privire la vizita procurorilor DNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radoo mazaare 08 Jan, 2010 18:11 Domnilor procurori verificati va rog frumos si acele hclm care stabilesc modalitatea de vanzare a "domeniului privat" a municipiului Cta, ca sa stiti cine e cel mai tare.
  • stavila 08 Jan, 2010 10:44 Domnilor de la DNA VERIFICATI VA RUGAM FRUMOS SI ACHIZITIILE FACUTE DE PROTECTIA CIVILA DIN PRIMARIE sa vedeti aici nereguli tov Taran (digulet) STIEEEE