Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată pedepsele aplicate în dosarul care a făcut înconjurul ţării Beinur, închisoare cu suspendare, comisarul-şef Niţoi, achitat

ro

29 Sep, 2012 01:00 3562 Marime text

Beinur-beinur.jpgCurtea de Apel Bucureşti a finalizat judeca în dosarul în careBeinur Nuredin, cunoscut om de afaceri din Mangalia, a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Din întreaga speţă penală, o singură persoană a primit pedeapsă cu executare, respectiv Mannix Pădure, restul inculpaţilor fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare ori chiar achitaţi. Şi asta deşi ei au stat în arest timp de săptămâni bune. De altfel, cauza s-a aflat, timp de mai mult timp, pe prima pagină a ziarelor şi în toate buletinele de ştiri ale televiziunilor.

Potrivit rechizitoriului, Nuredin Beinur a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la şantaj, şantaj (asupra părţii vătămate C.M.C.), (nr. Mădălin Constantin Ciufu), şantaj în formă continuată (faţă de partea vătămată M.M.) (nr. Marian Mocea), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (două fapte). Erchin Nuredin a fost deferit instanţei de judecată, acuzat fiind de săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată (faţă de partea vătămată M.M.) (nr. Mocea Marian) şi a patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. În ceea ce-l priveşte pe Mihai Nelu Balaban acesta a fost judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj (asupra unui martor şi a părţii vătămate Ciufu), complicitate la şantaj (asupra părţii vătămate Mocea), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. La rândul său, Mannix Pădure este bănuit de complicitate la şantaj (asupra părţii vătămate Mocea) şi a patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

 

În continuare prezentăm pedepsele aplicate celor judecaţi în dosar, aşa cum ne-au fost furnizate de reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti:

Beinur Nuredin - un an cu suspendare

Erchin Nuredin - un an cu suspendare

Nelu Mihai Balaban - achitat, însă este arestat în altă cauză

Mannix Pădure - un an şi şase luni cu executare

Constantin Ovidiu Pop - achitat, însă este arestat în altă cauză

Valentin Popa - un an cu suspendare

Cristinel Niţoi, comisar şef, fost adjunct al Poliţiei din Neptun - achitat

beinur-NitoiCristinel.jpg

Emanoil Hanganu,şef al Corpului de Control al Primăriei Mangalia- patru luni cu suspendare

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii