Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cum s-a terminat dosarul poliţistului Faur, mort în servicu

ro

08 Apr, 2011 02:40 3120 Marime text
pentru_material_Faur_-_arma_de_vanatoare___.jpgProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul lui Costel Liviu Faur, de 36 de ani, lucrătorul în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa care a decedat, în decembrie 2010, după ce i s-a descărcat arma din dotare.

Costel Liviu Faur, care lucra de patru ani în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, şi-a început ziua de lucru printr-o patrulare la unul dintre trenurile de marfă. La scurt timp, omul legii a fost anunţat de un agent de pază al SC Save & Self Security că întâmpină probleme cu o persoană de sex bărbătesc, care se manifestă violent.

Faur_costel_faur_politistul_impuscat_sursa_foto_tv_neptun.jpgCostel Liviu Faur s-a deplasat în zona indicată de agentul de pază însoţit de alţi doi colegi şi au preluat persoana pe care au condus-o la sediul Postului de Poliţie TF Constanţa, iar în timpul discuţiilor purtate cu persoana condusă la post, agentul de poliţie Faur Costel Liviu a manevrat imprudent arma de vânătoare care s-a descărcat accidental, iar proiectilul l-a lovit în zona sternului provocându-i în scurt timp decesul. Două dintre cele şase bile de cauciuc din corpul poliţistului i-au perforat inima şi ficatul, ceea ce adus la moartea acestuia. Reamintim că potrivit anchetatorilor, cartuşul din arma poliţistului Faur era ultimul din întreaga secţie. De partea cealaltă, experţii au stabilit că angajatul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi ar fi lovit cu patul puştii un calorifer din respectiva încăpere, acţiune în urma căreia o aşchie a pătruns în sistemul de declanşare a cuiului percutor, ridicând piedica armei glonţul şi sfârtecând astfel pieptul poliţistului. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au decis să închidă dosarul cauzei mai sus prezentată, dispunând neînceperea urmăririi penale faţă de Costel Liviu Faur ţinând cont de faptul că acesta a decedat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 11 Jan, 2014 01:25 eu as vrea in ca o data filmare cu politistu faur cand el a fost in a ceas tura de serviciu cand sau luat inteviurile in fata poatului sa can omul care este pozat in a ceasta pagina vreau sa vad filmarea cand a cest om a ridicat mana sus