Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine este, de unde vine şi ce avere are! Procuror nou la DNA Constanţa (documente)

ro

21 Jan, 2015 00:00 4374 Marime text
Constantin Conortos a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa prin decret prezidenţial semnat, pe data de 2 februarie 2011, de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Conortos este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii şi a promovat examenul de capacitate organizat în perioada 6 august - 13 decembrie 2010.
 
Aproape de jumătatea lunii martie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât promovarea efectivă la Parchetul Tribunalului Constanţa a lui Constantin Conortos, procuror la Parchetul Judecătoriei Constanţa, începând cu data de 1 mai 2013.
 
Potrivit ultimei declaraţii de avere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, Constantin Conortos a declarat, pe propria răspundere, că nu are terenuri, şi nici casă. Magistratul a consemnat că deţine un autoturism marca Renault, fabricat în 2010, dobândit prin credit auto. Conortos nu are, conform declaraţiei de avere, bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică ori obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, cu o valoare însumată mai mare de 5.000 de euro.
 
Noul procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa a mai declarat că nu are conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv carduri de credit, cu o valoare însumată mai mare de 5.000 de euro. În ceea ce priveşte datoriile, procurorul a menţionat că, în 2010, a luat de la BRD suma de 50.000 de lei, cu scadenţa în 2015.  Constantin Conortos a trecut un salariu anual de 60.059 de lei, cu menţiunea că sursa venitului era Parchetul Judecătoriei Constanţa.
 
Conform propriilor consemnări, Constantin Conortos nu este asociat sau acţionar la societăţi comerciale, companii/societăţi naţionale, instituţii de credit, grupuri de interese economice şi nici membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale. Mai pe scurt, procurorul Conortos nu are interese.
 
După cum arătam şi mai sus, delegarea procurorului la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa se încheie aproape de jumătatea lunii iulie. Asta dacă nu i se va prelungi mandatul.             
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii