Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce decizii au luat judecătorii Curţii Supreme Focuri de armă şi poliţist lovit cu un topor peste mână. Dosarul a fost închis definitiv

ro

11 Oct, 2013 00:00 1928 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul scandalului din septembrie 2012, din municipiul Medgidia, în timpul căreia un om al legii a fost lovit cu un topor peste mână. Concret, Curtea Supremă a respins, ca nefondate, recursurile declarate de atât de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cât şi de alţi trei inculpaţi împotriva deciziei penale nr.52/P din 11 aprilie a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze Penale cu Minori şi de Familie.

Amintim că, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în noaptea de 6 - 7 septembrie, în municipiul Medgidia a avut loc un conflict stradal între două grupuri de persoane. „În contextul acestei altercaţii, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia a fost atacat cu un topor de către o persoană implicată în conflict, fiindu-i aplicată o lovitură în zona antebraţului drept. În această împrejurare, poliţistul a executat mai multe focuri de armă atât în plan vertical, cât şi în direcţia agresorului, unul dintre gloanţe lovindu-l pe acesta, în piciorul stâng", potrivit Parchetului General al României.

Ulterior, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au spus că Ahmed Iusein şi Enghin Şaban ar fi spart geamurile unui imobil folosit ca sediu al unei societăţi comerciale aparţinând lui Iusein Şucuri, care se afla la sediu împreună cu Şaip Sezghin. De frică, acesta din urmă ar fi fugit pe strada 1 Mai, însă ar fi fost urmărit şi lovit de către un autoturism condus, conform organelor de anchetă, de Iusein Ahmed. Ulterior, şoferul ar fi părăsit locul accidentului fără a avea permisiunea oamenilor legii, însă, la scurt timp, autoturismul a fost depistat în trafic. În respectiva maşină au fost identificaţi, potrivit poliţiştilor, Iusein Ahmed, Şaban Enghin, Amet Ibazer, Iusein Ferit, cetăţeanul turc Cam Tarîk şi Iuseim Salim. Potrivit poliţiştilor, indivizii mai sus precizaţi ar fi devenit recalcitranţi şi ar fi folosit spray-uri iritant lacrimogene împotriva lucrătorilor de poliţie. Mai mult decât atât, Ibazer ar fi lovit unul din agenţi peste mână, cu partea netăioasă a unui topor.

Pe data de 17.12.2012, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Ahmet Iusein la 9 ani de închisoare, Ferit Iusein la un an de închisoare, Ridvan Iusein la doi ani şi două luni de închisoare, Erghin Şaban la 1 an şi 6 luni de închisoare şi pe Salim Iusein la un an de închisoare. Asta în timp ce Ibazer Amet a luat 15 ani de închisoare şi Sesghin Saip a fost condamnat la un an de închisoare. În luna aprilie, Curtea de Apel Constanţa a respins, ca nefondate apelurile formulate de apelanţii inculpaţi Iusein Ferit, Iusein Salim şi Saip Sesghin împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Constanţa. Tot Curtea l-a condamnat pe Ahmet Iusein la pedeapsa de doi de închisoare. Asta în timp ce lui Amet Ibazer i s-a micşorat pedeapsa la doisprezece ani de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii