Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce acte se află în dosarul accidentului Simonei Anastasia Tănase

ro

03 Nov, 2010 01:57 4510 Marime text
cap_5.jpgProcurorul Matei Dragomir a solicitat INML „Mina Minovici" să precizeze cu exactitate leziunile suferite de către Gheorghe Chioaru, precum şi numărul de zile de care bărbatul a avut nevoie pentru a-şi reveni.

Anastasia_accident.jpgDemarată aproape de sfârşitul lunii august, cercetarea accidentului rutier în care au fost implicaţi Simona Anastasia Tănase, Florentina Dicu şi Gheorghe Chioaru, ar putea fi finalizată anul acesta. Procurorul de caz Matei Dragomir, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, este optimist cu privire la şansele de a finaliza ancheta înainte de sfârşitul anului. Nu este de omis faptul că Florentina Dicu este apărată de Lian Constantin, fostul adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Simona Anastasia Tănase de avocatul Apostol Armeanu, prodecanul Baroului Constanţa, iar Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, de Ion Stenculescu.

Până la acest moment, s-au strâns mai multe documente la dosarul cauzei, fiind vorba despre procesul-verbal întocmit de lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere în seara zilei de 24 august, planşa foto a accidentului, schiţa locului unde a avut loc evenimentul, precum şi notele de constatare tehnică a automobilelor implicate. Pe lângă acestea, s-au mai depus documentele doveditoare dreptului de a conduce un automobil pe drumurile publice pentru Simona Anastasia Tănase şi Florentina Dicu, precum şi adrese către societăţile de asigurare cu privire la avariile suferite de maşini în urma accidentului. Mai mult decât atât, pe lângă actele mai sus precizate, în dosar s-a mai depus un proces-verbal de verificare a semafoarelor din intersecţia unde a avut loc evenimentul, dar şi răspunsul Consulatului General al Federaţiei Rusă din care a reieşit că accidentul de pe 24 august nu a fost surprins de camerele video amplasate pe clădire. De asemenea, au mai fost furnizate anchetatorilor şi adresele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi Spitalului Clinic de Urgenţă „Floreasca" cu privire la costurile medicale suportate de Gheorghe Chioaru ca urmare a rănilor suferite. De asemenea, a fost audiată Florentina Dicu, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi DIA Auto, Simona Anastasia Tănase, Raul Onescu, prietenul lui Gheorghe Chioaru, martor al accidentului, Andra Raluca Iacob, care se afla în maşină cu Florentina Dicu şi un şofer al Regiei Autonome de Transport în Comun, care ar fi văzut cele întâmplate. Nu este de omis faptul că preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, care a fost audiat de Dragomir la Bucureşti, s-a constituit parte civilă şi cere familiei Tănase suma de 1 milion de euro, cu titlul de daune.

A rămas la un milion de euro

Procurorul Matei Dragomir a solicitat Institutul Naţional de Medicină legală „Mina Minovici" să precizeze cu exactitate leziunile suferite de către Gheorghe Chioaru, precum şi numărul de zile de care bărbatul a avut nevoie pentru a-şi reveni. „Sper ca răspunsul INML să vină până în luna decembrie. (...) Acordăm tuturor părţilor implicate în dosar atenţie maximă", a mai arătat Dragomir. Amintim că, potrivit lucrătorilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, în seara zilei de 24 august, Simona Anastasia Tănase a condus un BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE, pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa. În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, rănindu-l grav pe Gheorghe Chioaru, de 71 de ani, din Bucureşti, care se afla pe trotuar. După ce a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, Gheorghe Chioaru a rămas fără piciorul stâng, zdrobit de automobilul BMW.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii