Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

House Factory şi înşelăciunile Patronul „Fabricii de Case," cercetat pentru ţepe imobiliare

ro

22 Jul, 2011 00:00 6674 Marime text
cap_5.jpgOfiţerii din cadrul Serviciului pentru Investigarea Fraudelor, din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, spun că au documentat activitatea infracţională a lui Aurel Lungu, de 61 de ani, din Constanţa. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007 - 2008, Aurel Lungu, în calitate de administrator al societăţii comerciale House Factory International SRL, a încasat de la 20 de persoane, mai multe sume de bani, pentru realizarea de apartamente în oraşele Bragadiru şi Mogoşoaia, judeţul Ilfov, fără însă a le definitiva. Numele lui Aurel Lungu figurează în mai multe litigii aflate pe rolul instanţelor de judecată din Constanţa. La jumătatea lunii iunie, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe individ la o pedeapsă de zece ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

Ofiţerii din cadrul Serviciului pentru Investigarea Fraudelor, din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, au mai informat că Aurel Lungu, cu ocazia dezvoltării aceloraşi construcţii, a încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare cu cinci persoane cărora le-a promis vânzarea a două apartamente cu aceleaşi numere. Prin acţiunile sale, Aurel Lungu a creat un prejudiciu persoanelor păgubite în sumă de 356.126 euro, fiind cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Pe data de 17.07.2008, site-ul Bank News.ro a publicat un articol intitulat „House Factory: fabrică de locuinţe din hotel", unde Aurel Lungu susţine că, în anul 1997, a emigrat în Australia şi s-a asociat cu Judith Van Velsen într-o firmă de construcţii rezidenţiale, care folosea drept tehnologie de baza structurile metalice uşoare din oţel galvanizat. „Ulterior, el a revenit în ţară, iar, în 2005, a decis să deschidă o firmă de construcţii rezidenţiale în România care să furnizeze structurile şi tehnologia către ţările europene, la un preţ mai mic decât cele care veneau din Australia", se mai arată în respectivul articol. Pe data de 23.07.2009, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 7215/118/2009, având ca obiect „înşelăciunea". În această cauză, Aurel Lungu apare ca apelant, Adrian Florin Dascălu a avut calitatea de intimat, SC Klarmann M & N SRL Constanţa (intimat), SC Arabesque SRL Galaţi - Punct de lucru Constanţa (apelant), SC House Factory Australia PTY LTD. Australia (intimat), Ioan Focşăneanu (apelant) şi SC G&G România SRL (intimat). Pe data de 15 iunie 2011, Tribunalul Constanţa a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor formulată de către inculpat, admiţând cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor formulată de către părţile vătămate - părţi civile Ioan Focşăneanu şi SC Arabesque SRL Galaţi - punct de lucru Constanţa prin apărător ales. „În baza art. 334 c.p.p.; Dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpatului Lungu Aurel din infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi două infracţiuni la legea CEC-ului în formă continuată (...) Condamnă pe inculpatul Lungu Aurel la o pedeapsă de 10 (zece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. În baza art. 65 c.p. rap. art. 66 c.p.; Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II , b şi c c.p. - respectiv dreptul de a mai deţine o societate sau de a fi acţionar la vreo societate pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale.

Legătura dintre Lungu - Hazur - Luminiţa Magdalena Călin

Şi pe rolul Judecătoriei Constanţa există dosare în care apare numele lui Aurel Lungu, unul dintre ele având numărul unic 10332/212/2010. Această cauză a fost înregistrată pe data de 10.03.2010 şi a avut ca obiect „plângere contravenţională". Părţile din acest litigiu sunt: Aurel Lungu (petent), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Poliţia Nicolae Bălcescu (intimat), Ion Hazur (martor) şi Toader Manole (martor). Ultima înfăţişare a avut loc pe data de 19 iulie, însă instanţa a rămas în pronunţare. Interesant de remarcat că numele lui Ion Hazur, fost poliţist comunitar, este strâns legat de dispariţia lectorului universitar doctor Luminiţa Magdalena Călin, femeia dispărută anul trecut pe un câmp din apropierea localităţii Stupina. Hazur şi poliţistul Constantin Cristian Zbenghea, de la Nicolae Bălcescu, sunt ultimele persoane care au văzut-o în viaţă pe Luminiţa Magdalena Călin. Datele oficiale mai arată că Aurel Lungu figurează şi în SC AMG Personnel SRL, Noble House Building Society SRL, Noble House Development Group SRL şi în SC Steel Frame Factory SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 05 May, 2014 01:14 S-a uitat de firma de plasare forța de munca in străinătate firma înfintata de Lungu Aurel sub numele de Rainbow Industries SRL ?!!!
  • Unul din pabutitii - Bragadiru 31 Aug, 2012 17:41 Buna ziua, Acesta este Romania, nu avem POLITIE, JUSTITIE, decat multi multi hoti. DREPTATE sau RECUPERARE DAUNE, vise; poate va raspunde statul pentru ca nu a reusit sa fac dreptate in dosare de genul acesta, mai clare decat orice; ca acest individ este un rauvoitor. Toate bune