Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotii de imobile

ro

17 Dec, 2004 00:00 2296 Marime text

Familia Stefan din Constanta a speriat toata Craiova

Micu Georgeta din Craiova a fost adusa in pragul disperarii de sotii Stefan si a recurs la ajutorul presei constantene * Cazul sotilor Ion si Simona-Gabriela Stefan, unul din ei cu domiciliul in Constanta, a mai fost mediatizat in paginile cotidianului nostru si in cadrul unor emisiuni ale unui post de televiziune national * In urma cu cateva luni, sotii Stefan au fost reclamati de o familie din Craiova pentru faptul ca au incercat sa o deposedeze de un imobil prin metode dubioase * Roiban Maria din Craiova afirma la acea vreme ca era victima celor doi sarlatani din Constanta * Craioveanca era in pericol de a fi aruncata din propria casa printr-un tertip pus la cale de cei doi sarlatani * Sotilor Ion si Simona-Gabriela Stefan din Constanta li se imputa faptul ca au demarat o procedura dubioasa de desproprietarire * Prin metode aproape identice sotii Stefan incearca si in cazul Micu Georgeta, din acelasi oras, Craiova, sa o deposedeze abuziv de un imobil # Cardasia celor doi soti cu oameni din justitia craioveana a determinat ca situatia sa ia o turnura total defavorabila pentru toti cei afectati de tupeul acestora

Un alt semnal disperat de ajutor a fost transmis redactiei noastre din partea unei alte familii din Craiova care a cazut victima acelorasi sarlatani constanteni despre care am mai scris in paginile cotidianului nostru in urma cu aproximativ o luna de zile. De data aceasta, am fost contactati de Micu Georgeta Lavinia din Craiova care, fiind informata de faptul ca am mai relatat despre abuzurile si manevrele celor doi soti Stefan, a apelat la noi pentru a putea demasca intreaga afacere a constantenilor in orasul Craiova. Cu ceva timp in urma, am relatat despre un caz aproape identic ca tipar, cel al familiei Roiban din Craiova. Aceiasi soti Stefan au fost protagonisti si in cazul Roiban.Daniela Duta din Craiova a cumparat, pe 12 septembrie 2003, un apartament in cartierul Rovine. Dupa ce locuinta a fost zugravita si reconditionata, a apelat la agentia Oltenia Imobiliare pentru a o inchiria. Pentru ca Duta are si cetatenie americana si locuieste in Statele Unite a mandatat-o pe sora ei, Lavinia Micu pentru a se ocupa de acest demers. Constantenii Ion Stefan si sotia sa, Simona, s-au aratat interesati de oferta, motivand ca au o afacere in domeniul panificatiei si ca pana isi vor termina de construit o casa in Craiova vor sa locuiasca in apartamentul din cartierul Rovine. Constantenii s-au oferit chiar sa inchirieze apartamentul pe trei ani, dar Lavinia Micu a decis ca termenul sa fie numai de un an, cu posibilitatea de prelungire. Contractul incheiat intre cele doua parti mentiona ca sotii Stefan urmau sa plateasca o chirie lunara de 100 de dolari, plus cheltuielile de intretinere si energie electrica. De asemenea, constantenii se obligau sa pastreze locuinta in starea in care au gasit-o si sa remedieze defectiunile produse pe parcurs. Contractul a fost semnat de Lavinia Micu in baza procurii speciale intocmita pe 23 septembrie 2003 in Chicago, Illinois. La primele contacte, sotii Stefan au facut o buna impresie. Pentru a fi si mai credibil, Ion Stefan i-a spus Laviniei Micu ca a lucrat in cadrul Biroului de Crima Organizata la Constanta si Dolj. Desi nu si-au achitat lunar cheltuielile de intretinere, Lavinia Micu a manifestat intelegere, chiar si atunci cand, invocand diverse motive, nu isi plateau chiria.

Instante si Politie corupte la Craiova

Din luna aprilie 2004 insa, sotii Stefan nu si-au mai platit deloc obligatiile contractuale. Nici cele fata de stat si nici chiria. "Atunci i-am somat sa paraseasca locuinta, dar am primit in replica acuzatii si injurii, in special din partea doamnei Stefan, care ne-a spus ca ei pot sta acolo chiar si cativa ani pentru ca noi nu avem ce sa le facem", ne-a declarat Lavinia Micu. Femeia s-a adresat politiei, in repetate randuri, dar fara nici un rezultat. Pe 17 octombrie 2004, dupa expirarea contractului, Lavinia Micu a mers la apartamentul din cartierul Rovine, pentru a-i convinge pe sotii Stefan sa plece. I s-a raspuns ca vor pleca, dar nu pot sa precizeze momentul, iar datoriile nu le vor plati, caci le considera nejustificate: "Mi-au spus ca nu platesc intretinerea pentru ca Asociatia de locatari i-a incarcat la factura de apa, iar chiria i-au platit-o deja surorii mele. Acestea sunt insa minciuni. Am aflat ulterior ca Stefan cara apa din casa la patiseria al carei patron era si de aceea apometrele inregistrau un consum foarte mare. In ceea ce priveste afirmatia, reluata de Stefan si la proces, ca ar fi platit chiria surorii mele, trebuie spus ca ea locuieste in Statele Unite si ca cei doi nu se cunosc". Mama Laviniei, Zoia Micu, le-a intentat proces sotilor Stefan, pentru a-si recupera datoriile. La prima infatisare din dosarul nr. 22022, Stefan a promis ca va plati cele 22 de milioane lei plus 700 de dolari. In schimb, el a intentat proces penal Laviniei Micu si agentiei imobiliare, acuzandu-le de fals si uz de fals, sub pretext ca procura speciala intocmita in SUA este o facatura. In plus, desi a sustinut in instanta ca a parasit apartamentul la 23 octombrie 2004, Stefan a refuzat sa predea cheia locuintei. Pe 8 decembrie, Lavinia Micu a intrat in casa pe fereastra. "Prin fotografii facute in imobil si cu martorii prezenti la fata locului, putem demonstra in ce hal a ajuns imobilul in urma plecarii familiei Stefan. Acesta a luat din apartament o chiuveta, doua usi de interior, ba chiar si intrerupatoarele din casa. In schimb, a lasat sosete si lenjerie intima murdara, peste 50 de sticle cu apa, legume si fructe stricate, saci cu rumegus cu excremente de hamster", spune Lavinia Micu.

Precedentul sperie Craiovenii

Cazul Mariei Roiban, primul despre care s-a scris in paginile cotidianului nostru, a fost de altfel precedentul unei povesti in care se pare ca au fost atrase zeci de familii din Craiova. In urma cu o luna de zile, Maria Roiban care locuieste in Craiova, considerata ca fiind prima victima a celor doi soti, ne-a facut primele declaratii. Astfel, in data de 6 ianuarie 2004, femeia a incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu cu o suprafata de 140 de metri patrati, beneficiari contractului fiind cei doi soti. Craioveanca este de altfel proprietarul de drept al spatiului si imobilului respectiv. Sotii Stefan intentionau ca in spatiul inchiriat sa deschida un punct de lucru cu activitate de brutarie-patiserie, pe numele unei societati comerciale denumite MI-Luna SRL.In luna septembrie 2004, Maria Roiban s-a trezit cu o citatie de la Judecatoria Craiova, prin care era chemata in judecata pentru rezilierea contractului si plata unor sume imense drept despagubiri si care reprezentau contravaloarea imbunatatirilor facute de sotii Stefan spatiului pe care-l inchiriasera.Miscarea a fost foarte rapida, persoanele implicate in manevra actionand prompt si sincronizat, astfel incat imediat dupa ce Maria Roiban primit citatia, cei de la Administratia Financiara, sectia Taxe si Impozite au anuntat-o ca s-a pus poprire pe imobilul inchiriat societati SC MI-Luna SRL, proprietara nemaiavand voie sa vanda imobilul. Toata manevra ar fi fost facuta de avocata sotilor Stefan care ar fi apropiata sotiei presedintelui completului de judecata care a judecat cazul. Maria Roiban, afland de legaturile dintre sotii Stefan si judecatori, a cerut recuzarea completului de judecata.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii