Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hot impuscat mortal de un agent de la Politia Transporturi

ro

09 Feb, 2009 01:52 1494 Marime text
Un poliţist de la Transporturi a împuşcat un tânăr pe care l-a prins furând componente de cale ferată. Victima a murit pe loc, dar agentul nu şi-a dat seama că l-a nimerit decât câteva ore mai târziu, când cadavrul a fost găsit de un angajat CFR.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, agentul-şef Viorel Bujoi, adjunctul postului TF Dorobanţu, era singur pe tură. Schema de personal nu include aici decât patru oameni. În jur de ora 5.45, în timp ce patrula, a observat vreo zece indivizi în triajul gării. Unii furau fier vechi din vagoanele staţionate, alţii sustrăgeau componente de la sistemul de frânare a acestora. Poliţistul s-a apropiat, le-a cerut să se legitimeze, dar indivizii au devenit recalcitranţi. Au început să arunce în el cu pietre şi bucăţi de fier, apoi au rupt-o la fugă. Agentul a cerut ajutor prin staţie echipei operative şi a pornit în urmărirea lor. I-a somat mai întâi verbal, dar hoţii au refuzat să se oprească. Atunci a scos pistolul, a tras mai întâi trei focuri de avertisment în aer, iar al patrulea în direcţia hoţilor. Agentul declară că a ochit la picioare, dar unul din gloanţele buclucaşe a nimerit pe unul dintre fugari în gât. Acesta a murit pe loc. Tovarăşii săi au observat că a căzut, dar au crezut că este doar rănit şi au continuat să fugă. La rândul său, agentul Bujoi nu şi-a dat seama că a nimerit pe cineva. A crezut că hoţii i-au scăpat şi a pornit liniştit către sediu, pentru a întocmi raportul cu privire la focurile de armă. Ceva mai târziu, când începuse să se lumineze, a revenit în zonă însoţit de mai mulţi colegi, pentru a efectua cercetarea la faţa locului. Lângă garnitura de tren au găsit abandonate componente de cale ferată, printre care saboţi şi axe. În apropiere se mai afla o Dacie, plină, la rândul ei, cu fier vechi şi componente furate. Poliţiştii au apreciat că în total cântăreau aproximativ 800 de kilograme. În aceste condiţii, în cazul în care garnitura ar fi pornit, la primul macaz ar fi sărit de pe linie.

Agentul este anchetat pentru ucidere din culpă

Vestea a căzut ca un trăznet abia după patru ore. Un angajat CFR, care locuieşte la aproximativ 300 de metri, a găsit, în apropierea casei sale, cadavrul tânărului împuşcat. Abia în acel moment, agentul-şef Viorel Bujoi şi-a dat seama că, de fapt, îl nimerise pe unul dintre hoţi. Era vorba de Marius Rogoveanu, de 19 ani, din Valu lui Traian, recidivist. În 2005, în baza dosarului întocmit de acelaşi agent, tânărul, pe atunci minor, fusese trimis în judecată pentru furt de componente de cale ferată şi punerea în pericol a siguranţei traficului feroviar. În septembrie 2008, fusese condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, era cercetat în numeroare alte dosare asemănătoare. La momentul de faţă, agentul-şef Viorel Bujoi este cercetat pentru ucidere din culpă, ancheta fiind efectuată de un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa şi urmând a stabili dacă agentul a folosit legal armamentul din dotare. Între timp, poliţistul va beneficia de consiliere din partea psihologului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Anchetatorii au stabilit că Dacia aparţine unui bărbat din Medgidia, care o vânduse cu o chitanţă de mână. Maşina fusese vândută mai departe, iar ultimul proprietar a declarat că i-o împrumutase, vineri seară, lui Rogoveanu. Oamenii legii declară că fac faţă din ce în ce mai greu atacurilor la fier vechi, în condiţiile în care, de la 1 ianuarie 2009, CFR-ul a retras paza garniturilor de tren cu echipaje ale firmelor specializate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii