Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haine şi genţi confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

07 Nov, 2012 03:17 1550 Marime text
Poliţiştii de frontieră au constituit echipe mixte de control, împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa şi cu cei ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. Ei au descoperit bunuri despre care cred că ar fi contrafăcute, cu valoarea de aproximativ 20.000 de lei dacă ar fi fost originale.

Luni, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare Constanţa au controlat o societate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, despre care existau informaţii că deţine articole de îmbrăcăminte contrafăcute. În urma verificărilor, membrii echipei au descoperit 46 de articole de vestimentaţie susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 5.000 de lei dacă ar fi fost originale. Administratorul societăţii nu a putut prezenta documente justificative din care să reiasă acordul titularilor de marcă înregistrată pentru punerea în circulaţie a respectivelor articole, astfel încât marfa a fost confiscată.

Tot luni, la ora 15.30, în Portul Constanţa a fost efectuat un control amănunţit asupra unui container venit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Galaţi. În urma controlului au fost descoperite 1.380 de genţi, etichetate cu însemnul unor mărci cunoscute, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 15.000 lei dacă ar fi fost originale. Marfa a fost confiscată şi trimisă spre expertizare, iar poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii