Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Guliu şi Nicolae Belba au fost condamnaţi definitiv

ro

25 Apr, 2016 00:00 4334 Marime text


George Guliu şi Nicolae Belba, ambii din judeţul Constanţa, au fost condamnaţi definitiv de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
Belba a luat trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Guliu s-a ales cu patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi cu un an pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Instanţa a constatat că „prezentele infracţiuni sunt concurente cu infracţiunile prin care a fost condamnat la pedepsele de: cinci ani şi şase luni şi interzicerea unor drepturi prin sentinţa penală nr. 602/2013 a Tribunalului Bucureşti, definitivă, prin decizia penală nr. 491/10.04.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, şi trei ani şi opt luni şi interzicerea unor drepturi, prin sentinţa penală nr. 79/2015 a Curţii de Apel Bucureşti, definitivă, prin decizia penală nr. 318/A/21.09.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Judecătorii i-au aplicat lui George Guliu pedeapsa cea mai grea, de cinci ani şi şase luni, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (de patru ani, un an, trei ani şi opt luni). În final, Guliu s-a ales cu pedeapsa finală de opt ani, patru luni şi zece zile.
 
Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 7 mai 2012, în jurul orei 23.30, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, în zona Dacia, cei doi inculpaţi ar fi blocat autoturismul condus de persoana vătămată L.G.N.
 
„Apoi, prin folosirea violenţelor şi ameninţărilor, prin acţiuni conjugate, fiind înarmaţi unul cu bâtă de baseball, iar celălalt cu un pistol, au spart geamul de la portiera stânga-faţă a autoturismului atacat, au scos-o cu forţa din maşină pe persoana vătămată, au bruscat-o şi au urcat-o tot prin constrângere în alt autoturism, astfel că prin acţiunea lor de mare violenţă, comisă într-o zonă urbană aglomerată, au produs scandal public şi au tulburat ordinea şi liniştea publică“, se mai arată în documentele procurorilor, de la vremea mediatizării cauzei.
 
Coincidenţă sau nu, numele celor doi bărbaţi apar şi într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, în care se vorbeşte despre o presupusă evaziune fiscală de 15 milioane de euro.
 
În acest dosar mai sunt judecaţi şi Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, dar şi Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Radu Nemeş, Diana Nemeş - la acel moment, administrator la SC Excella Real Grup SRL, Dumitru Chirvăsitu - la acea dată, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Lucian Florin Ionescu - la acel moment, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL. Mai mult, procurorii au dispus şi trimiterea în judecată a mai multor persoane juridice, pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.  
 
În prezentul dosar, George Guliu a fost condamnat definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.  

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii