Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gardul Cimitirului Central din Constanţa a ucis un om. Procurorii şi poliţiştii lucrează de cinci ani la dosar (galerie foto)

ro

26 Apr, 2016 00:00 3392 Marime text


Autorităţile nu au găsit încă responsabilii pentru drama creată. Nu au trecut „decât“ cinci ani de la tragedie 

Chiar dacă au trecut cinci ani de la moartea bărbatului peste care s-a prăbuşit, din senin, gardul Cimitirului Central din Constanţa, procurorii şi poliţiştii derulează în continuare cercetări specifice în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc nefericitul incident. Ancheta este nefinalizată, cercetările în dosar par că stagnează, iar urmărirea penală este începută, „in rem“, faţă de faptă, şi nu faţă de vreo persoană.
 
Cazul este instrumentat de poliţiştii din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, reprezentanţii IPJ Constanţa au comunicat că „în cauza privind prăbuşirea gardului Cimitirului Central din Constanţa s-a întocmit dosar penal conform Legii 10/1995 (n.r. privind calitatea în construcţii), efectuându-se o expertiză tehnică“.
 
Între timp, gardul Cimitirului Central (construit în baza Autorizaţiei de Construire nr. 2054 din 12 decembrie 1994) a fost vopsit în roz.
 
Tragedia despre care aminteam mai sus s-a produs la data de 31 martie 2011, puţin după ora 12.30. Gardul cimitirului, structură fabricată din beton şi cu o înălţime de 2,5 metri, s-a prăbuşit pe o lungime de 80 de metri. În cădere, plăcile de beton au retezat unul dintre stâlpii folosiţi la iluminatul public. În cădere, gardul a prins două persoane. Ulterior, una dintre victime, de 63 de ani, a decedat. Cea de-a doua, de 57 de ani, a fost scoasă de sub gardul prăbuşit şi transportată la spital.
 
Emilia Cezara CREŢU este masterand la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, la Universitatea „Andrei Şaguna“ din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii