Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Financiara, cu ochii pe firmele fantoma

ro

17 Jun, 2010 04:42 2960 Marime text
Suveica de spălare a banilor marca Bahaian continuă să prejudicieze statul, chiar şi după ce capul acesteia, Sergiu Bahaian, a fost încarcerat şi trimis în judecată. Mai exact, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au stabilit că SC Budim Trans SRL Constanţa, societate ce nu funcţionează la sediul declarat şi în prezent administrată de Marin Piciog - fost acolit al lui Bahaian, coacţionar al societăţii împreună cu Aneta Gheorghe -, a prejudiciat statul cu aproape 600.000 de lei, după ce a livrat cereale şi a prestat servicii de transport în favoarea unei alte firme constănţene.

„Întrucât administratorul societăţii refuză să se prezinte la control, nu există posibilitatea verificării înregistrării în contabilitate a operaţiunilor desfăşurate, astfel încât s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă de 595.576 de lei", a precizat Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa. Pe numele firmei s-a întocmit sesizare penală. Potrivit datelor oficiale, Budim Trans a fost înfiinţată în 2008, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de „transporturi rutiere de mărfuri". Deşi cei doi acţionari apar acum ca fiind Piciog şi Aneta Gheorghe, cel care a înfiinţat-o în iunie 2008 a fost, potrivit datelor oficiale, un anume Gică Panait. În septembrie 2008, Gică Panait le cedează firma lui Piciog - care a preluat 95% din aceasta, şi Anetei Gheorghe, cu 5%. În afară de Budim Trans, Marin Piciog mai apare şi în firmele Ravidim 2000, Protect Mod, Markator Tools, Valrad Instal şi Rocco-Bello International. Se pare, însă, că firma acolitului lui Bahaian nu este singura pe care comisarii Gărzii Financiare au găsit-o cu probleme. Conform directorului Cristian Radu, SC Floreliana SRL Constanţa a vândut cereale şi a prestat servicii de transport fără să înregistreze în contabilitate operaţiunile. „Întrucât societatea nu funcţionează la sediul social declarat, s-a întocmit sesizare penală pentru un prejudiciu creat bugetului de stat în sumă de 561.456 de lei", a precizat Cristian Radu. Potrivit datelor oficiale, firma nu are bilanţul contabil depus pe anii 2004, 2005, 2007 şi 2008, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de comerţul cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate. Asociat unic şi administrator este Ciprian Stoian, un tânăr de 24 de ani, din Constanţa. În 2006, cifra de afaceri a firmei a fost zero.

La 23 de ani, acţionar în opt firme

La rândul ei, şi SC Timyagro Met SRL este suspectată de prejudicierea bugetului, după ce a vândut produse achiziţionate din comunitatea europeană în valoare de 1.746.984 de lei, pe care însă nu le-a declarat şi nu le-a înregistrat în contabilitate. Înfiinţată în luna mai 2009, firma se ocupă, oficial, cu comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor. Cei doi acţionari şi administratori ai societăţii sunt, în prezent, Dumitru Cristian Paraschiv, care mai apare şi în societatea Pană de Oţel SRL, şi Silviu Florian Mincu, care apare, la 23 de ani, în alte şapte firme, respectiv Gasal Unviersal, Daniel Production, Denisa Metal, Pro Actual Metal, Sistem Turbo Plus, Euro Rubin Com şi Euro Ghio Star. Totodată, comisarii Gărzii Financiare au descoperit nereguli şi la SC Lic Margi SRL Constanţa, pe numele căreia există deja alte două sesizări penale, pentru un prejudiciu total în sumă de 1.991.403 lei. Conform sursei citate, societatea a efectuat achiziţii intracomunitare din Ungaria în valoare de 2.185.881 de lei, pe care nu le-a declarat şi nu le-a înregistrat în evidenţa financiar-contabilă. Înfiinţată în 2001, firma se află în insolvenţă şi este sub incidenţa Legii 85/2006. Oficial, Lic Margi SRL se ocupă cu comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor şi furajelor, iar unic asociat şi administrator este un anume Costel Pîrvan, din Teleorman.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 17 Jun, 2010 10:06 spalarea se face prin belucosti srl firma vinduta de fratele procuroarei belu si ei bagati in suveica dar sri si dga si dna tac e bagat tomescu de la economic rapotan colidiuc si altii care protejeaza infractorii -rodica onofrei de la cec