Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garaje cuprinse de flăcări şi atacuri de panică Prima zi din 2016, marcată de intervenţiile pompierilor constănţeni

ro

02 Jan, 2016 00:00 2207 Marime text
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au început Noul An în forţă! Ieri, au fost protagoniştii unor misiuni de stingere a incendiilor în mai multe zone din Constanţa.

Prima zi din an, la malul mării, marcată de incendii 


2016 a dat alarma primului incendiu, cauzat de o petardă... buclucaşă. Imediat după miezul nopţii, pompierii constănţeni au intervenit pe strada Aurel Vlaicu, la blocul AV4. Incendiul a izbucnit la etajul 1 și a pornit de la o petardă, care a spart geamul balconului unei femei, ce se afla singură în casă în noaptea de Revelion. Câțiva tineri au văzut focul și au sunat la numărul de urgenţă 112. Mai mult de atât, tinerii i-au informat şi pe vecini despre situaţia creată, pentru ca aceştia să nu intre în panică.  

Locatara apartamentului s-a speriat când a auzit bubuituri în ușa locuinţei sale. După ce a realizeaz ce se întâmplă, a început să tremure și a ieşit imediat din casă, lăsându-le loc pompierilor pentru a-şi face treaba.   

O vecină mai în vârstă, care locuia la parter, s-a speriat când a simțit fumul înăbușitor ce acoperise tot holul. Din fericire, incendiul s-a lăsat doar cu pagube materiale, fără a exista victime. 
 
La scurt timp după intrarea în Noul An, pompierii au fost chemaţi să intervină la Medgidia. Pe strada Kemal Agi Amet, o maşină a fost cuprinsă de flăcări. Şi în acest caz au rămas doar pagubele materiale.

Două garaje din Constanţa, cuprinse de flăcări


Solicitările s-au oprit pentru o perioadă, alarma fiind dată din nou după-amiază, când pompierii au fost chemaţi în Lumina, pe strada 22 Decembrie. Acolo, un garaj a fost cuprins de flăcări. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă au ars zece metri pătraţi din garaj, potrivit ISU Dobrogea.
 
Peste o oră, pompierii au fost chemaţi să intervină în localitatea Palazu Mic. Şi de această dată un garaj ardea! În scurt timp, incendiul a fost localizat. Din cauza sperieturii, proprietara a suferit un atac de panică, fiind asistată medical la faţa locului.
 
Puţin mai târziu, în jurul orei 16.45, pompierii constănţeni s-au deplasat pe strada Olteniei, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiului, în timp ce medicii Serviciului de Ambulanță Constanța au acordat îngrijiri medicale persoanelor rănite.
 
Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri de specialitate. O femeie însărcinată a suferit un atac de panică, fiind dusă la spital. De asemenea, o bătrână s-a intoxicat cu fum. Şi ea a fost dusă la spital. O a treia persoană intoxicată cu fum a fost asistată.
 
Intervenţiile pompierilor nu s-au terminat, aceştia fiind solicitaţi, de data aceasta, pe Aleea Hortensiei, nr. 19. Acolo, au oferit asistenţă unei persoane supraponderale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii