Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al IPJ Constanţa este consilier personal Cu ce se ocupă comisarul-şef Dumitru Catană la Ministerul de Interne

ro

15 Feb, 2013 20:00 6349 Marime text
02_Catana_-_Dumitru_Catana_01.jpgPensionat încă de la jumătatea anului 2011, comisarul-şef în rezervă Dumitru Catană, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ocupă, de puţină vreme, unul dintre posturile de consilieri personali ai ministrului Afacerilor Interne.

Potrivit unei adrese remise cotidianului nostru de Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul ministerului de resort, comisarul-şef Dumitru Catană este „încadrat în funcţia de consilier personal la Cabinetul ministrului Afacerilor Interne". Oficialii direcţiei mai sus precizate susţin că principalele atribuţii prevăzute în fişa postului aparţinând fostului şef al IPJ Constanţa sunt de a consilia ministrul Afacerilor Interne cu privire la activităţile specifice structurilor de ordine şi siguranţă publică, de a îndeplini atribuţiile pentru care este delegat de ministru şi de a îndeplini sarcinile şi atribuţiile prevăzute de actele normative pentru funcţia de consilier al ministrului Afacerilor Interne. Direcţia Informare şi Relaţii Publice mai arată că Dumitru Catană a fost încadrat la Cabinetul ministrului în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare. Comisarul-şef Dumitru Catană a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Judeţului Constanţa la data de 19 august 2010. Pe 8 iunie 2011, Catană a împlinit vârsta de 55 de ani, dată la care comisarul-şef a ieşit la pensie. Dumitru Catană este absolvent al Academiei Navale (fostul Institut de Marină), Facultatea de Electromecanică. Până în anul 1991 a activat în flota română, iar în perioada 1991 - 1993 a lucrat la o companie renumită în Franţa, Opal Ferry. Între anii 1993 şi 1999, fostul şef al IPJ Constanţa s-a angajat la Ministerul Transporturilor, departamentul Convenţii Internaţionale din cadrul Inspectoratului Navigaţiei Civile. După o perioadă petrecută la Bancpost, pe postul de inspector de credite, Catană a activat ca specialist în domeniul naval, la Poliţia Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) - Ministerul de Interne. Între anii 1999 şi 2009, Dumitru Catană a derulat activităţi specifice în cadrul Direcţiei Generale de Protecţie şi Informaţii a Ministerului de Interne (director al Diviziunii de Securitate şi director adjunct al Departamentului de Management, şef Sector, tot în cadrul Direcţiei Generale de Protecţie şi Informaţii). În 2009, Catană a fost transferat la IGPR în funcţia de şef al serviciului la Direcţia Rutieră, după care s-a mutat la Oficiul Naţional de Protecţie a Martorilor. De aici, a venit în fruntea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

În altă ordine de idei, este de menţionat că, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Cabinetul ministrului Afacerilor Interne este format, printre alţii, şi din Teodor Iulian Gheorghe, Nicolae Florea, Dumitraşcu Costinel, Mihaela Codreanu, Haiduc Adriana Elena, Manyura Milan Miroslav şi Dumitru Catană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii