Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror Vasile Balaican, plângere împotriva controlului judiciar impus de DNA

ro

23 Apr, 2016 00:00 2515 Marime text
Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a atacat, la Tribunalul Constanţa, măsura controlului judiciar, sub care este cercetat de Direcţia Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru trafic de influenţă.
 
Plângerea lui Vasile Balaican a fost trimisă spre soluţionare Iuliei Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care, ieri, a declinat cauza spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Conform DNA, Vasile Balaican este suspectat că, „în a doua jumătate a anului 2011, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) suma de 5.000 de euro“.
 
„În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care era cercetat denunţătorul şi a promis că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de acesta din urmă o soluţie favorabilă.
 
În acest context, pe durata unui an, la diferite intervale de timp, denunţătorul i-a remis inculpatului Balaican Vasile, în tranşe, întreaga sumă pretinsă, de 5.000 de euro. Remiterea unei tranşe în valoare de 200 de euro a fost înregistrată de către denunţător, audio-video, prin mijloace proprii“, potrivit DNA.
 
Potrivit surselor noastre, dosarul fostului procuror Balaican are legătură cu cel al lui Răzvan Dimoftache, afaceristul constănţean cercetat pentru că ar fi vândut carne alterată. În cauză, Dimoftache este cercetat pentru evaziune fiscală, în forma autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.
 
Amintim că, într-o altă cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au clasat cercetările faţă de Vasile Balaican, suspectat de trafic de influenţă. Clasarea a fost dispusă conform art. 16, lit. B (fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii