Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foşti sereişti constănţeni, cu pensiile intacte

ro

21 Mar, 2012 00:00 2945 Marime text
sri-TribunalulConstanta.jpgÎn hotărâre se arată că instanţa „admite în parte cererea, dispune anularea deciziei de recalculare a pensiei emisă de Serviciul Român de Informaţii cu numărul 85139/31.12.2010 şi, pe cale de consecinţă, menţine în plată decizia privind calcularea pensiei de serviciu nr. 85139/20.05.2010"

Trei foşti sereişti au câştigat în instanţă procesul intentat Serviciului Român de Informaţii, obţinând astfel dreptul de a nu li se recalcula pensiile. Concret, este vorba despre foştii agenţi Angela Cibotaru, Traian Ţăranu şi Nicolae Cristian Radu. Cu procese demarate în urmă cu aproximativ un an, foştii sereişti au fost singurii cărora li s-a dat dreptate în instanţă. Sens în care trebuie menţionat că alţi colegi de-ai lor au avut mai puţin succes, judecătorii respingându-le acţiunile, ca nefondate.

Aşa cum menţionam în ediţiile anterioare, Angela Cibotaru a dat în judecată Serviciul Român de Informaţii, dar şi Casa de Pensii Sectoriale a Serviciului Român de Informaţii, ea fiind sprijinită în demersul său de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere. Cazul s-a înregistrat la Secţia civilă a Tribunalului Constanţa, iar după mai multe înfăţişări, judecătorii au decis să admită în parte acţiunea fostei lucrătoare SRI. Astfel, se arată că instanţa „admite în parte cererea, dispune anularea deciziei de recalculare a pensiei emisă de Serviciul Român de Informaţii cu numărul 85139/31.12.2010 şi, pe cale de consecinţă, menţine în plată decizia privind calcularea pensiei de serviciu nr. 85139/20.05.2010". Restul pretenţiilor ridicate de fostul sereist au fost respinse ca neîntemeiate, sentinţa Tribunalului fiind definitivă şi executorie, însă putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare

Câştig de cauză pentru SRI

sri-sri.jpgLa rândul său, Traian Ţăranu a dat şi el în judecată Serviciul Român de Informaţii, dar şi Casa Sectorială de Pensii din cadrul SRI, iar instanţa a decis să admită în parte contestaţia, astfel cum a fost precizată. „Anulează decizia de recalculare a pensiei nr. 86274/31.12.2010 emisă de pârâtă. Menţine decizia de pensionare nr. 86274/15.04.2010 emisă de pârâtă", se mai arată în hotărârea instanţei, prin care s-a decis totuşi că „respinge capătul de cerere privind plata diferenţei de drepturi de pensie ca fiind rămasă fără obiect. Respinge cererea de obligare la plata cheltuielilor de judecată ca nedovedită". De asemenea, SRI a declarat recurs împotriva acestei decizii, la fel ca în procesul cu Angela Cibotaru. Nu în ultimul rând, şi fostul agent SRI Nicolae Cristian Radu şi-a recâştigat pensia în instanţă, acţiunea fiindu-i admisă în parte. La polul opus, alţi foşti sereişti nu s-au bucurat de înţelegerea judecătorilor. Astfel încât una dintre acţiunile respinse a fost cea introdusă de Rodica Dumitru, proces în care instanţa „respinge cererea formulată de reclamanta Dumitru Rodica în contradictoriu cu pârâţii Serviciul Român de Informaţii şi Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informaţii, ca nefondată", sentinţa putând fi atacată cu recurs. De acelaşi tratament a avut parte şi fostul lucrător SRI Mihai Nae, căruia instanţa de asemenea i-a respins acţiunea, dar şi Gabriela Carmen Duca. În ceea ce-l priveşte pe Vasile Tufan, instanţa a hotărât „respinge cererea formulată de reclamantul Tufan Vasile în contradictoriu cu pârâta Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informaţii şi Comisia de Contestaţii din cadrul Serviciului Român de Informaţii, ca nefondată". Nu în ultimul rând, şi acţiunea lui Dănuţ Chiriţă a fost respinsă, hotărârea putând fi atacată în recurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii