Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost şef al clubului Morgana, cercetat pentru fraude Stelian Tocia, condamnat la închisoare într-un dosar de înşelăciune

ro

20 Sep, 2012 01:00 2753 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Stelian Tocia la 1,6 ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată într-un dosar în care Tocia a fost judecat pentru înşelăciune. Pe data de 11 august 2011, Stelian Tocia a fost prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii nu au fost de acord cu încătuşarea lui.

Tot în luna august a anului trecut, ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au anunţat că Tocia, în perioada ianuarie 2008 - iunie 2010, în calitate de administrator al societăţii comerciale Ascom Transport SRL, a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri (cereale, plante oleaginoase, utilaje), cât şi servicii de transport. Revenind la condamnarea de 1,6 ani cu suspendare, hotărârea a fost luată într-un dosar înregistrat la Judecătoria Constanţa pe data de 2 februarie 2011, după mai multe înfăţişări. Magistraţii au mai stabilit că Viorel Cristian Bardoschi (al cărui nume este legat de SC Imob Expres Trade SRL), parte vătămată în dosar, nu s-a constituit parte civilă. Decizia Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. Coincidenţă sau nu, pe data de 11 august 2011, Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată propunerea formulată de către procurori privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Stelian Tocia. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel, însă pe data de 18 august judecătorii au respins ca nefondat recursul declarat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Conform poliţiştilor Serviciului de Investigarea Fraudelor, Stelian Tocia, în vârstă de 33 de ani, din Constanţa, în calitate de administrator al societăţii comerciale Ascom Transport SRL, în perioada ianuarie 2008 - iunie 2010, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri (cereale, plante oleaginoase, utilaje), cât şi servicii de transport. Oamenii legii mai susţin că prejudiciul creat de Tocia ar fi de 2.700.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii