Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţist de frontieră, rănit în misiune Focuri de armă la Murfatlar, pentru prinderea unor contrabandişti

ro

13 Mar, 2015 00:00 1717 Marime text
Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant, la Murfatlar. Pentru prinderea lor, poliţiştii de frontieră au folosit arma din dotare. Aceştia sunt bănuiţi de contrabandă cu ţigări.
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au organizat un flagrant, în localitatea Murfatlar, în vederea reţinerii unor persoane care comercializau ilegal ţigări pe raza judeţului Constanţa, conform unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.
 Acţiunea a avut loc miercuri seară, în jurul orei 22.15, şi a fost organizată în baza unor informaţii deţinute la nivelul Gărzii de Coastă. S-a declanşat astfel o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, poliţişti de frontieră au surprins, pe raza localităţii Murfatlar, doi bărbaţi aflaţi într-un autoturism marca Chrysler, înmatriculat în Bulgaria, care negociau cu două femei vânzarea a trei baxuri cu ţigări.
 
Poliţiştii de frontieră au reţinut un cetăţean român în vârstă de 29 de ani. Cel de-al doilea bărbat, aflat la volanul autoturismului, nu s-a supus somaţiilor legale prin voce, a efectuat manevre bruşte înainte şi viraj stânga, acroşându-l cu portiera pe unul dintre poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune. Acesta a căzut pe pavelele de ciment ale parcării în care avea loc acţiunea. În urma acestei acţiuni, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, în conformitate cu prevederile legale, asupra anvelopelor autoturismului.
 
Cu toate că două anvelope erau atinse, şoferul nu a oprit autoturismul şi şi-a continuat drumul, virând pe un drum lăturalnic. Ulterior, autoturismul a fost descoperit abandonat pe un teren agricol din apropierea localităţii.
 
În urma lovirii cu portiera, poliţistul a suferit leziuni uşoare pentru care s-a solicitat examinarea medico-legală.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi ultraj la poliţist, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, şi se continuă actele de căutare a şoferului care a fugit de la locul faptei, în vederea luării măsurilor legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii