Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme din Constanta, fara licenta pentru muzica

ro

02 Jul, 2010 02:53 2444 Marime text
ccina.jpgÎn cursul zilei de ieri, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a găzduit evenimentul „Muzica utilizată în comunicarea publică necesită licenţă", organizat de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România cu sprijinul şi participarea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. Prin organizarea acestui eveniment de interes public, Uniunea Producătorilor de Fonograme din România vine în întâmpinarea utilizatorilor de muzică din judeţul Constanţa în sensul informării acestora despre prevederile legislative şi metodologia în vigoare referitoare la obţinerea licenţei de difuzare neexclusivă a muzicii în scop lucrativ şi ambiental.

Mesajul Uniunii Producătorilor de Fonograme din România se adresează unităţilor hoteliere, restaurantelor, unităţilor comerciale, supermarket-urilor, cabinetelor medicale, saloanelor cosmetice, organizatorilor de spectacole, transportatorilor, persoanelor fizice autorizate şi oricăror unităţi economice care folosesc muzica în spaţii publice.

Potrivit comisarului-şef de Poliţie Ion Tomescu, Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, anul trecut au fost înregistrate 110 dosare penale, dintre care 20 cu soluţionarea urmăririi penale, 14 cu scoaterea de sub urmărire penală, şapte cu încetarea urmăririi penale, iar restul sunt încă în lucru. „Dacă persoanele respective au venit ulterior şi au plătit prejudiciul, automat noi am încetat urmărirea penală. Aşa se poate întâmpla şi cu restul dosarelor care sunt în lucru. Dacă se răzgândesc şi îşi dau seama că este normal să îşi plătească licenţa vor fi scoşi de sub urmărirea penală", a explicat comisarul-şef de Poliţie Ion Tomescu.

Mai mult decât atât, de la începutul acestui an şi până în prezent, au fost înregistrate 50 de dosare penale. Până în prezent, doar 11 dintre ele s-au soluţionat cu scoaterea de sub urmărirea penală.

„În topul listei de utilizatori rău-platnici se află societatea Mario Star, care are în administraţie opt baruri şi nu şi-a mai plătit renumeraţia care trebuie achitată de la data începerii utilizării", ne-a declarat Adina Scrioşteanu, director executiv al Uniunii Producătorilor de Fonograme din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii