Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

File din dosarul „Bani pentru şefi din CJC" Procurorii DNA vor ca Eugeniu Mija să rămână în Arestul IPJ

ro

02 Mar, 2012 00:00 1497 Marime text

Mija-EugeniuMija.jpgAzi, magistraţii Tribunalului Constanţa vor avea în atenţie dosarul cu numărul unic 2234/118/2012, cauză penală în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa solicită prelungirea stării de arest în privinţa bucureşteanului Eugeniu Mija, de 45 de ani.

De când se află în spatele gratiilor, afaceristul în cauză, fost partener de afaceri cu Realini Lupsa, cântăreţ al formaţiei „Gaz pe foc", acesta fiind la rândul lui asociat cu fostul ministru al Transporturilor, social-democratul Miron Mitrea, nu a formulat nicio cere de eliberare provizorie sub control judiciar sau pe cauţiune, de înlocuire a arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara ori localitatea ori de revocare a măsurii arestului preventiv.

Mija-TribunalulCta.jpgProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa consideră că ar mai fi de administrat probe în dosarul în care Eugeniu Mija este acuzat că ar fi cerut bani pentru a interveni pe la şefi din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Mergând pe aceste considerente, oamenii legii au solicitat Tribunalului Constanţa prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului, cererea urmând a fi analizată azi, la ora 11.00. Conform procurorilor DNA, bucureşteanul, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, ar fi pretins, în cursul anului 2011, de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa. Anchetatorii au mai spus că banii au fost pretinşi pentru ca inculpatul, atât personal, cât şi prin intermediari, să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pe care să le determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 de lei. În perioada ianuarie - februarie 2012, Mija Eugeniu i-ar fi pretins denunţătorului, în acelaşi scop, suma de 20.000 de euro, redusă ulterior la 15.000 de euro, iar la data de 6 februarie 2012, individul ar fi primit de la denunţător suma de 15.000 de euro. În faţa judecătorilor, Eugeniu Mija a declarat: „Eu nu am venit niciodată la Constanţa şi cu atât mai puţin la Consiliul Judeţean Constanţa. Nu cunosc pe nimeni la Consiliul Judeţean şi a fost vorba mai mult despre o înşelăciune decât trafic de influenţă". Potrivit datelor puse la dispoziţie de Vrajitorul.eu, numele inculpatului ar apărea în opt societăţi comerciale, şase având sediul în Bucureşti şi două în Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii