Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiica unui fost comisar al Gărzii Financiare Trei ani cu suspendare pentru Anastasia Tănase. Gheorghe Chioaru este nemulţumit

ro

09 Dec, 2014 00:00 3276 Marime text
Judecatoarea Mirela Pastoreanu, de la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, a condamnat-o, ieri, pe Simona Anastasia Tănase, fiica unui fost comisar din Garda Financiară din Constanţa, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Tânăra de 23 de ani a fost găsită vinovată de vătămare corporală din culpă, după ce l-ar fi accidentat, în 2010, în faţa Teatrului Fantasio, pe Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România. În urma evenimentului, bărbatul a rămas fără un picior. Chioaru a primit de la asigurătorul SC Uniqua Asigurări SA suma de 80.000 de euro, având ca obiect pretenţii materiale şi morale.
 
Preşedintele Federaţiei „Omenia“ este nemulţumit de decizia judecătorilor şi susţine că o va contesta. „Este cea mai mare bătaie de joc posibilă. Pentru ea (n.r. pentru Simona Anastasia Tănase), pedeapsa este nimic. Cum pot s-o iert eu pe fata asta? Nu mă las! Merg până în pânzele albe“, a precizat Chioaru.
 
Pe lângă cei trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Simona Anastasia Tănase a mai fost osândită să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean ori în Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare.
 
Pe durata termenului de supraveghere, tânăra trebuie, printre altele, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Alături de Simona Anastasia Tănase, în cauză a mai fost deferit justiţiei şi Marian Cristea, pentru mărturie mincinoasă, însă el a fost achitat.
 
Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a consfinţit contractul de tranzacţie încheiat între Gheorghe Chioaru şi asigurătorul SC Uniqua Asigurări SA, având ca obiect achitarea în totalitate a pretenţiilor materiale şi morale în cuantum de 80.000 de euro, echivalent a 380.936 de lei. Decizia magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare.
 
Amintim că, aproape de jumătatea anului 2010, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au precizat că Simona Anastasia Tănase a condus un autoturism marca BMW, model X6, pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, conform poliţiştilor, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, ar fi pătruns în intersecţie şi ar fi lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi „Dia Auto“. În urma impactului, BMW-ul a ajuns pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, unde l-a accidentat grav pe Gheorghe Chioaru, acesta pierzându-şi un picior.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii