Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeia care n-a vrut să-l judece pe Ponta a condamnat trei directori din Primăria Constanţa

ro

19 Sep, 2015 00:00 2849 Marime text
 Cauza în care Jean-Nicolae Uncheşelu, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, l-a trimis în judecată pe Victor Viorel Ponta, primul ministru al României, a ajuns la Curtea Supremă, pentru soluţionare. Iniţial, cauza fusese repartizată judecătoarei Cristina Rotaru, însă ea a formulat o cerere de abţinere. Solicitarea a fost admisă, astfel că dosarul va fi trimis spre soluţionare unui alt magistrat.
 
Cristina Rotaru a fost colegă de facultate cu Adrian Năstase la Facultatea de Drept din Bucureşti, iar potrivit hotnews.ro, a fost de părere că, în dosarul Trofeul Calităţii, Năstase ar trebui achitat.
 
Magistratul care nu a vrut să-l judece pe Ponta a făcut parte din completul care, în martie 2014, a închis definitiv dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“, unde Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost condamnaţi cu suspendare. Pilat a luat trei ani de închisoare, Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare, în timp ce Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare.

Citeşte şi

Procurorul Uncheşelu a dispus trimiterea în judecată
Victor Ponta a fost deferit Justiţiei pentru 19 infracţiuni (document)


Traseul unui proces care a durat aproape un deceniu
Cum au fost condamnaţi directorii Babuş, Pilat şi Tărcatu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • om 20 Sep, 2015 12:30 Si te pomenesti ca cei 3 tovarasi or fi fost nevinovati...sa zica merci de "suspendare".