Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fatul femeii decedate la Mangalia avea 17 saptamani

ro

16 Mar, 2010 03:49 7452 Marime text

Poliţiştii din Mangalia au primit ieri, rezultatele preliminare de la Serviciul de Medicină Legală Constanţa în cazul doctorului Emilia Borzea, acuzat de malpraxis căruia, pe 8 martie, i-a decedat o pacientă ce solicitase o întrerupere de sarcină. Raportul preliminar arată că fătul femeii decedate avea 17 săptămâni, iar astfel vina medicului ar putea fi încadrată, penal, la întrerupere ilegală de sarcină, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 la 15 ani.

Poliţiştii din Mangalia mai spun că urmează dispunerea începerii urmăririi penale a medicului Emilia Borzea. Totodată, aceştia mai afirmă că, la cabinetul individual unde a avut loc tentativa de întrerupere de sarcină, lipseau mai multe piese obligatorii de instrumentar şi că, mai multe autorizaţii de funcţionare ale cabinetului (inclusiv cea de liberă practică) erau expirate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anda 24 Mar, 2010 20:47 gata, am cedat nervos, dracuiti, injurati, condamnati, vad ca nu vreti sa intelegeti nimic. Fiecare cum poate si cum vede ... vad ca m-ati trimis in iad deja,atita stiti sa puneti pe altii la punct. Oricum, daca voi ajunge acolo, voi veti fi demult in smoala, dupa cit de "buni" sinteti!Nu va mai chinuiti sa scrieti, eu una nu mai citesc si nu va mai raspund, balacariti-va intre voi!!!
  • gingis han 24 Mar, 2010 14:23 Greseala doamnei doctor:17 saptamani(stabiliti prin necropsie) -10 (14) zile = 15 saptamani..tot peste limita admisa de lege. Stai prost cu matematica Anda. Cand spui ca un suflet de mama nu s-a gandit la copilul pe care il are déjà….iar pacatuiesti amarnic. Cred ca nu esti mama…daca vorbesti asa..fara sa o cunosti..si fara sa stii ce fel de mama a fost. Daca iti permiti sa arunci cu gunoi intr-un om ridicat in lumea sfiintilor…tu stii ce a impins-o sa faca intreruperea?!Daca medicul o informa de riscuri…si daca stia ca nu se intoarce la copilul ei..ar fi facut acel copil chiar cu riscuriile sa aiba un copil cu probleme. Mare pacat ai facut prin tot ce ai afirmat si roagate la Dumnezeu sa nu arzi in flacariile Iadului…si daca o sa fie asa nu pot sa sper decat ca doamna doctor merita.
  • gingis han 24 Mar, 2010 14:23 Anda chiar te incurci in minciuniile tale. “D-na dr. nu iubeste , ci URASTE bautura” e selectat dintr-una din comentariile tale. Acum cica ar mai bea si ea ca tot omul din cand in cand, sau candva poate o mai fi baut  Deci cum am zis…nu minti deloc. Un mare pacat ai facut inca o data, mai mare de aceea de a mintii: ca arunci cu noroi in numele unui om plecat in ceruri. De unde stii daca a mintit sau cu ce a mintit pacienta?!Ai fost de fata?!Deci numai Dumnezeu, doctora si sufletul plecat in ceruri stiu tot adevarul, nu?! Daca stii ca a facut ecografie…de unde stii ca poate si pacienta a gandit la fel…o fi eroare?! Nici asta nu stii, nu?!
  • Dianita 24 Mar, 2010 13:16 Iar eu cred ca vei arde in flacariile Iadului, Anda. Sa vorbesti de rau si arunci cu gunoi in un om care a plecat in lumea sfiintilor, in postul Pastelui, asta e pacat.Ai fost tu de fata, cand pacienta zici ca a mintit doctorul?! Nu e asa ca nu ai fost de fata si nu ai de unde sa stii ce i-a zis pacienta?!Vorbesti de Dumnezeu...oare nu o sa te bata, ca vorbesti fara sa stii. Cunosti motivele pentru care, un om plecat in lumea cealalta, a vrut sa faca o intrerupere de sarcina?! Nici pe asta nu o stii,nu?!Mare pacat!De unde crezi ca stia ea ce riscuri vor fi, ca sa se gandeasca la baiat, daca medicul nu o informa!Crede-ma ca se gandea la baiat, si daca ar fi stiut ca asta s-ar fi intamplat, ar fi facut acel copil, cu riscuriile sa fie un copil cu probleme.Mare pacat faci ca poti sa vorbesti asa despre o mama, doar sa ii iei apararea doctorului. Nu e atat de mare pacat sa vorbesti de rau un om aflat in viata, dar e foarte mare pacat sa iei in deradere un om dus in ceruri. Asta nu stiai, daca te consideri crestina?!
  • anda 24 Mar, 2010 11:47 eu nu am spus ca d-na doctor nu a baut niciodata, sau ca nu poate bea un pahar citeodata,am reactio- nat la cuvintul betiva si la faptul ca ea opereaza beata. Astea sint doar minciuni....iar eu cu ce am spus nu am mintit,nu o fac niciodata!In ceea ce priveste fatul si moartea pacientei am de spus urmatoarele:prima vinovata de aceasta crima e mama fatului, care s-a dus la medic in acest scop si in plus a si mintit si ascuns faptul ca avea o ecografie facuta.Daca ea stia ca fatul e mai mare de 14 sapt. de ce nu a spus???Sau de ce a mintit??? In afara de asta, virsta sarcinii inca nu e pe deplin stabilita, si exista intotdeuna o marja de siguranta cam de 10-14 zile chiar si la ecografie La o femeie grasa, e greu doar la control sa stabilesti exact virsta fatului. Greseala d-nei doctor poate a fost ca n-a trimis-o la plimbare, ci a vrut s-o ajute. Banuiesc ca sti cam cit costa un chiuretaj,aproape nimic,nu cred ca putem sa ne gindim la imbogatire...Si apoi mai gindeste-te ca femeia avea si un baiat acasa si deci trebuia sa se gindeasca si la el ...Si daca tot a stat atitea sapt. gravida, putea sa aduca pe lume inca un copil si nu sa se duca sa-l omoare. In ceea ce priveste intreruperea de sarcina in postul Pastelui, cred ca aici ginecologii nu pot fi invinuiti. Noi nu traim in tari in care e interzis ca femeile sa hotareasca ce fac cu trupul lor....
  • Dianita 24 Mar, 2010 08:10 Dr Faurita = Dr Borzea...in perioade diferite de timp....sau si asta e minciuna?! Daca tot pomenesti atat ca e post, ar trebuii sa te gandesti si tu mai bine.Daca spui ca nu a baut niciodata, prietena ta, doamna doctor , nu cumva minti?! Nu e Dumnezeu sus si ne vede?! Daca ii tii aparerea doamnei doctor, care apropo, a omorat in post un fat de 17 saptmani si poate pe mama lui, nu ne bate Dumnezeu?! Ce e mai rau oare in fata lui Dumnezeu?! Ia gandestete mai bine!
  • anda 23 Mar, 2010 20:29 Da, cred ca am primit vre-o 100 de milioane de euro...e bine???Cred ca ura ta pe care o afisezi se indreapta spre DR. "Faurita" cum spui tu si nu catre dr. Borzea...Nu avea nici un motiv sa -si inece mintile in bautura cind si-a pierdut numele, din contra cred ca reusitele ei au fost mai mari de atunci incoace.Nu am vazut-o beata niciodata, ba din contra are aversiune fata de bautura. Iar tu ai aversiune fata de d-na doctor, din motive extra profesionale....PS: de multe ori in viata asta iese fum fara foc, daca nu ai constatat inca. Asta pt. ca in lume exista oameni rai, mincinosi ,tot felul de "eu-ri", "elis-uri", "dianize si ...fite!!!Ar trebui sa va ginditi ca sintem in post!!!
  • Dianita 23 Mar, 2010 08:16 Anda..cu cat te-a platit Madam Faurita sa scrii asta. Ne lasi! Nu a avut niciodata probleme cu bautura saraca doamna doctor?! A iesit fum fara sa existe foc!! Cat nu se mai numea Faur de putin timp nu si-a inecat amarul cu bautura! Hai sa nu ne mai mintim! Nu suntem fraieri sa credem toate porcariile si toti ...!
  • anda 22 Mar, 2010 19:36 Sa-ti dea dumnezeu, Iulia, dupa minciunile tale!!! Eu sint o fosta pacienta a d-nei doctor, nu mi-a cerut nimic niciodata , m-a ajutat cind am avut nevoie si a ajutat o multime de femei multumite, care ii pastreaza recunostinta pt. toata viata. Iar in ceea ce priveste bautura,chiar nu mai suport sa citesc asta... D-na dr. nu iubeste , ci URASTE bautura, din motive pe care nu vreau sa le descriu aici. Iar tu, dupa cum scrii, cred ca ai o problema personala cu dr. Borzea, care nu tine de actul medical, ci de alte dedesubturi....Sa-ti fie rusine, si roaga-te la Doamne-Doamne sa nu te nenoroceasca prea rau dupa minciunile perorate in postul Pastelui!
  • MAra 20 Mar, 2010 07:49 de cata rautate dati dovada mai ales in postul Pastelui!! Si eu am o masina Opel , si nu lucrez in sistemul sanitar ca sa primesc spaga, este cumparata din munca mea si a sotului meu....si exact cum se spunea mai sus....mai avem si parinti care ne iubesc si ne ajuta cu ce pot si ei. Doamne ajuta!!!
  • cristina 19 Mar, 2010 19:22 Care e problema voastra daca acesti oameni au masini? Sau case? Nu-i firesc?Tu locuiesti in cotet?Sau esti din cei ce asteapta sa le dea Statul locuinta sociala?Aproape toti cei enumerati au cel putin 2 joburi...si muncesc de dimineata pina seara..dar asta nu e important.Ce daca asitentele au masini?Ele nu muncesc? Poate au soti /amanti potenti dpdv financiar.Ai auzit de rate? Fiecare din cei enumerati au facut probabil zeci de oameni sanatosi..dar asta nu e important.Vrei lux si tratament bun /preferential ,plateste la un Spiotal privat...Cind lucrezi pe banda rulanta mai faci si greseli..desi asta nu e o scuza.Fiecare medic trebuie sa-si faca meseria la fel de bine pentru fiecare pacient,fara discriminare.Nu le tin partea celor care gresesc voit,insa sunt oameni la fel ca noi toti..si oriunde in lume se intimpla si evenimente nefericite.E pacat pentru aceasta viata pirduta si pentru cei dragi care au ramas in urma,e pacat si pt dr. dar cred ca cel mai mare pacat e al nostru,cei care birfim in Postul Pastelui...
  • cristina 19 Mar, 2010 19:14 Doamne ce va mai place sa birfiti!Sa va dati cu parerea despre unul si altul...nu stiu daca aveti cine stie ce realizari personale...sincer nu cred.Va permiteti sa vorbiti despre unul si altul si despre aspectele lor fonanciare de parca ati fi de la fisc.Cum va permiteti sa vorbiti despre oameni care au muncit cel putin 10 ani pentru a ajunge doctori.Mai buni sau mai putin buni..sau mai corect spyus mai draguti sau mai putin draguti. Ce va mai place sa va mingaie unul si altul pe crestet..Habar nu aveti depsre ce vorbiti.Vila lui Codau este o casa obisnuita,Bratescu are parinti care probabil au muncit toata viata ca sa-l ajute financiar sa-si faca un viitor ,Buga este un om modest...Daca primesc sau nu spaga e prob.lor si a justitiei nu a voastra
  • Elis 17 Mar, 2010 09:49 Da, dar in 18 ani a trecut peste un divort si peste probleme cu bautura. Si si-a mai descoperit si dragoastea nebuna fata de bani.
  • Gabriela Raileanu 17 Mar, 2010 00:20 Sunt pareri si pareri. Singurul meu copil are 18 ani si asta numai pentru ca a existat Doamna DOCTOR Borzea. Multumesc, Doamna!
  • Iulia,Mangalia 16 Mar, 2010 15:16 Am avut si eu probleme cu Borzea.La 6 sapt de sarcina m-am dus la control iar ea mi-a spus ca am complicatii,dar ca se rezolva cu un tratament,insa ma costa 600 de euro ca da ea comanda in Germania.Am refuzat categoric,optand sa consult si un medic din C-ta.Am constatat ca sarcina imi este cat se poate de normala,nasterea am avut-o foarte usoara,iar acum am un baietel de 3 ani cat se poate de sanatos.Unei prietene de-a mea ce nu avea o situatie financiara chiar atat de roz,Borzea i-a cerut 300 de euro pt cezariana.Fiid refuzata,Borzea i-a spus ca s-o opereze cine-o vrea,ca pe ea n-o plateste nimeni in plus pt operatie.Daca te duci la Borzea sau la niculescu in spital,te cheama si la cabinet ca sa te omoare de bani.Deci,oameni buni,daca aveti bani,aveti usa deschisa la spitalul din Mangalia,daca nu,la gara.Nu mai spunem ca sunt foarte prost pregatiti,sau o fac pe prostii,nu se stie.Mergeti la Dr Codau,care va jecmaneste de bani si va da tratamente experimentale,dar v-am spus,pe bani grei nenica,pentru ca vila de la Tuzla nu se face din salariu,da?Mergeti la Buga care va opereaza la picior pt o simpla entorsa,ba mai mult,va anunta ca trebuie sa va puna si un surub din argint care costa 200 de euro ca este adus din Franta.A patit-o un prieten de familie.La urma,l-a intrebat de la obraz:"Auzi,dar eu nu merit nimic?"I-a dat 100 de euro si stramba din nas,spunand-ui cu ironie:"Astia sunt pentru asistenta?"Sau mergeti la Bratescu de la urologie,sa va spuna ca aveti rinichiul bolnav si ca trebuie dat afara,tu avand rinichii buni.La Spitalul Mangalia este raiul spagii,ai bani,o duci bine,nu ai bani,mori pe masa de operatie.Nu mai spun de asistente,care astea te mananca de la intrare.Asistentele de la urgente au Audi A6,Ford Mondeo,Mitsubishi Pajero,Renault Clio.Deci daca au salariile mici cum spun ei,de unde bani nenica pt masinile astea de lux?pai cum de unde,de la fraieresteni,cum de unde.Bine,nu mai spun de masinile doctorilor,care depasesc orice asteptare,incepand cu Borzea care are Mercedes luat pe banii de pe cezariene,apoi cu masinile celorlalti medici: WV Passat,Mercedes 500,Audi A4,6,Skoda Octavia etc.Deci domnilor cititori,asta este sistemul sanitar,cel putin aici la noi in Mangalia.Ar mai fi multe de spus,dar nu este timp.Concluzia este ca Borzea trebuie sa fie oprita,pt k ea nu este la prima abatere,si poate stiti ca ea are si probleme cu alcoolul.O mai lauda lumea,este normal,dar va spun sincer c-o lauda cunostintele,cele ce-au dat bani grei si nu vor sa recunoasca,si cele ce-au scapat cu viata printr-o minune,ca daca aveau ghinionul sa intre Borzea bauta in operatie,n-o mai lauda acum respectiva,pt ca nu mai avea cum.