Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faţă de Şlepac, judecătorii au încetat procesul penal Bahaian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa, s-a mai ales cu 20 de ani de temniţă

ro

09 Mar, 2013 00:00 4331 Marime text
Sergiu Bahaian, celebrul regizor bucureştean deferit instanţelor din ţară pentru multiple infracţiuni, considerat de procurori creierul unor asasinate de la Constanţa, a fost condamnat de Tribunalul Ialomiţa la 20 de ani de temniţă. Bărbatul a fost judecat şi osândit la închisoare şi de Tribunalul Constanţa, primind 26 de ani. În Ialomiţa, Bahaian a fost judecat, alături de alte persoane, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat şi aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. 

Potrivit Tribunalului Ialomiţa, completul de judecată prezidat de magistratul Ingrid Gilda Zanfir l-a condamnat pe Sergiu Bahaian la pedeapsa de 10 ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, la
10 ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire care au produs consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi alţi 10 ani pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Lista condamnărilor este continuată cu 10 ani pentru complicitate la înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire care au produs consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi cu 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la omor calificat. Mai departe, Sergiu Bahaian a primit patru ani de închisoare pentru înşelăciune în convenţii, doi ani de închisoare pentru uz de fals şi doi ani pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În final, după contopire, judecătorii au decis ca Sergiu Bahaian să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 20 de ani de închisoare.

În aceeaşi cauză, Tribunalul Ialomiţa l-a condamnat pe Dan Negureanu la 11 ani de închisoare, pe Edward Marian Mărculescu la 12 ani de închisoare, pe Gheorghe Teleagă la 10 ani, pe Mihai Dăscălete la 12 ani de închisoare şi pe Adrian Radu la 10 ani. Petru Brumă a fost osândit la 3,4 ani, în timp ce Marin Călin s-a ales cu 11 ani de închisoare, Costin Badea cu 10 ani, Maricel Bartic tot cu 10 ani, Nicolae Ionescu, Ionel Dumitru, Gheorghe Tirean, Gheorghe Dincă, Dan Florian Teodorescu şi Nicolae Dumitru au luat câte cu 3,4 ani, iar Nicolae Mîrşu a primit 20 de ani de închisoare. Instanţa l-a condamnat pe Florin Prodan la 10 ani de închisoare, pe Ion Bojin la 12 ani, iar pe Ion Stoica, Lorică Neagu, Cristian Brumă, Vasile Brumă şi Constantin Marcel Farcaş la câte trei ani de închisoare.
Tribunalul Ialomiţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor principale aplicate inculpaţilor Ion Stoica, Cristian Brumă, Vasile Brumă şi Constantin Marcel Farcaş pe durata unor termene de încercare de câte cinci ani pentru fiecare dintre cei patru inculpaţi.
De menţionat că judecătorii ialomiţeni au încetat procesul penal în ceea ce-l priveşte pe Valentin Şlepac, condamnat pe viaţă în dosarul crimelor din Constanţa, acesta decedând în penitenciar.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa, liderii acestui presupus grup infracţional au fost Bahaian şi Şlepac. Decizia Tribunalului Ialomiţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii