Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozie într-un bloc din Constanţa Pagube materiale, 30 de persoane evacuate, patru persoane transportate la spital (galerie foto)

ro

20 Sep, 2014 00:00 3147 Marime text


Locatarii unui imobil de pe strada Partizanilor din Constanţa au trecut, ieri, prin clipe de coşmar. O explozie puternică a cutremurat un bloc întreg. Deflagraţia s-a produs la un apartament de la etajul I, în urma exploziei unei butelii. 
La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă de la ISU „Dobrogea“ şi un echipaj SMURD.

Din fericire, nimeni nu şi-a pierdut viaţa. În urma deflagraţiei, o persoană a suferit arsuri superficiale la nivelul membrelor superioare şi a fost transportată pentru îngrijiri, la spital. Alte trei persoane au fost intoxicate cu fum, fiind preluate, de asemenea, de Ambulanţă şi trimise la spital. Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din bloc, după ce 16 apartamente au fost inundate cu fum. Este vorba de un bloc cu patru etaje, iar la închiderea ediţiei încă nu se ştiau pagubele înregistrate în cazul celorlalte apartamente. O echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi pompierii se aflau însă la faţa locului, pentru evaluarea pierderilor. În ceea ce priveşte locuinţa în care a avut loc explozia, aceasta a fost afectată în totalitate. După inspecția specialiștilor Inspectoratului de Stat în Construcţii, s-a stabilit că blocul nu are structura de rezistenţă afectată. Locatarii evacuaţi au primit, ulterior, acceptul să reintre în apartamente.

Proprietarul a fost găsit și internat

Pompierii nu au găsit pe nimeni în apartamentul în care a avut loc explozia. Proprietarul locuinţei este un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a fost găsit de poliţişti în spatele magazinului Cora. Pe numele său Valentin Șincu, bărbatul a fost transportat la spital. Incendiul a fost produs ca urmare a acumulării de gaze de la o butelie. Urmează însă să se facă investigaţii, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Nu este primul incident de acest gen

Nu sunt puţine incidentele de acest gen petrecute în ultimul timp în judeţul Constanţa. Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ au fost chemaţi, în data de 6 martie, pe strada Melodiei, unde explodase o butelie într-un apartament, situat în blocul 24 C. Deflagraţia a distrus trei geamuri tip termopan, o uşă metalică, patru uşi de interior, un dulap, precum şi trei geamuri aflate pe casa scării. Proprietarul imobilului a fost rănit uşor, fiind dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. De asemenea, pe data de 4 martie, o butelie a explodat într-un apartament situat pe bulevardul Aurel Vlaicu numărul 64, bloc B4.Totodată, pe data de 7 februarie a explodat o butelie de aragaz, evenimentul fiind înregistrat într-un imobil din Constanţa, pe strada Barbu Delavrancea. De departe, cea mai puternică explozie s-a înregistrat pe data de 4 martie, când 20 de apartamente din municipiul Medgidia au fost distruse, iar 11 persoane au fost rănite. Bărbatul care a provocat explozia a murit, iar la câteva zile de la incident, a decedat și soacra acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii