Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune de 10 milioane de euro din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa? Afaceristul Avraham Morgenstern merge la dentist (rechizitoriu)

ro

04 Dec, 2015 00:00 2499 Marime text
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată, ieri, de un complet de permanenţă al Tribunalul Bucureşti, care i-a respins, ca neîntemeiată, şi cererea de înlocuire a măsurii preventive anterior precizată cu cea a controlului judiciar.
 
Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Tot Tribunalul Bucureşti i-a încuviinţat lui Morgenstern să părăsească arestul la domiciliu în vederea deplasării, în data de 11 decembrie, în intervalul 9.00 - 13.00, la un cabinet stomatologic, în vederea efectuării unor consultaţii/tratamente medicale stomatologice. Această hotărâre nu este definitivă şi poate fi atacată de procurorii DNA, cu contestaţie. Mai departe, tot în acest dosar, Tribunalul Bucureşti a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de SC Shapir Structures SRL (faliment), de ridicare a sechestrului. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 16 decembrie.
 
Morgenstern este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. DNA a calculat în prezenta cauză un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.
 
Acest dosar s-a aflat, până de curând, pe masa judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, arestată preventiv pentru luare de mită. În cauză au mai fost arestaţi fraţii Ioan şi Victor Becali, dar şi Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo“, acesta fiind şi unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
 
În altă ordine de idei, Avraham Morgenstern este cercetat de DNA şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

 
Citeşte şi 
 
Geanina Terceanu, arestată de Raluca Moroşanu. I-a dat o veste proastă lui Nicuşor Constantinescu (documente)
 
Strîmb îi permite să meargă la sinagogă
Se „feresc“ judecătorii de Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre? (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii