Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliberat din arest graţie Curţii Supreme de Justiţie Ce interdicţii are avocatul constănţean Vava, încătuşat pentru trafic de influenţă

ro

25 Oct, 2012 01:00 2112 Marime text
avocat_-_Mihai_Valeriu_Adrian_-_sursa_foto_wwwrealitatea_net.jpgValeriu Adrian Mihai, avocat în Baroul Constanţa, arestat în capitală pentru trafic de influenţă în formă continuată, a fost pus în libertate. Decizia a fost luată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României şi este definitivă. Curtea Supremă de Justiţie a hotărât ca Valeriu Adrian Mihai, cunoscut şi sub apelativul „Vava" să nu părăsească ţara, pe o perioadă de 30 de zile de la 23 octombrie la 21 noiembrie 2012, inclusiv. Bărbatul este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată.

Mai mult decât atât, instanţa i-a impus avocatului să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie de la domiciliu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie spun că Vava, în perioada februarie 2011- iunie 2012, ar fi pretins de la un denunţător 8.000 de euro, din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). „În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă. (...) La data de 16 octombrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 17 octombrie 2012, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a fost prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii