Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliberări cu "greutate" în dosarul "buldoexcavatorul"

ro

21 Dec, 2010 00:00 3399 Marime text
buldoexcavator.jpgPrezentat cu surle şi trâmbiţe, dosarul "buldoexcavatorul" în care figurează Claudiu Silviu Mihai, Constantin Muraru, Vasile Oancea, Raul Marian Caramilea, Mihai Encică şi fostul poliţist de frontieră Silviu Corbeanu începe să se subţieze. Şi asta după ce magistraţii constănţeni au admis cererea procurorilor de eliberare a doi dintre indivizii mai sus precizaţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa le-au solicitat recent judecătorilor eliberarea lui Vasile Oancea, dar şi a lui Raul Marian Caramilea, cei doi aflându-se la momentul respectiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa. După ce au analizat propunea procurilor, magistraţii au înlocuit măsura arestării preventive pentru Oancea şi Caramilea cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Potrivit unor surse bine informate, Vasile Oancea a colaborat cu anchetatorii cărora le-a spus unde se află cel de-al treilea buldoexcavator, utilaj sustras prin acte de violenţă în noaptea de 10 octombrie, de pe raza judeţului Galaţi de la SC Vega 93 SRL, unitate deţinută de familia lui Corneliu Istrate. Acesta are o avere de 55 de milioane de euro şi este clasat pe locul 90 în Topul "Forbes 500 miliardari", ediţia 2010. În ceea ce-l priveşte pe Raul Marian Caramilea, sursele afirmă că acesta a fost eliberat pe motiv că ar avea o participaţie redusă la comiterea faptelor, fiind acuzat de o singură acţiune de complicitate. Nu este de trecut cu vederea faptul că în urma obţinerii şi celui de al treilea utilaj, materialul probatoriu a fost completat, iar dosarul va ajunge în scurt timp pe masa judecătorilor. Amintim că în seara zilei de 29 octombrie, la ora 19.45, pe drumul ce leagă Hârşova de Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Bacău, Iaşi, Neamţ, Galaţi şi luptători SIR, au blocat un autotren staţionat pe care se aflau două buldoexcavatoare, care aparţineau SC Alt Steel Galaţi SRL. Materialul probatoriu arată că utilajele în cauză au fost închiriate de Claudiu Silviu Mihai şi de Silviu Corbeanu prin inducerea în eroare a societăţii mai sus precizate, sub pretextul că au de executat lucrări de excavaţie pe raza judeţului Constanţa.

Unde-i Jegu ?!

La momentul prezentării cazului, poliţiştii constănţeni au spus că Silviu Claudiu Mihai şi Corbeanu intenţionau ca în cursul aceleiaşi nopţii să vândă buldoexcavatoarele lui Vasile Oancea, contra sumei de 9.000 de euro şi a unui autoturism Audi A4. De altfel, cei trei indivizi au fost prinşi în flagrant în momentul tranzacţiei. Oamenii legii au mai arătat că Silviu Corbeanu, Constantin Muraru şi Mihai Encică ar mai fi sustras de pe raza judeţului Galaţi, prin acte de violenţă, în noaptea de 10 octombrie, un buldoexcavatoar, în valoare de 60.000 de euro. Societatea prădată se numeşte Vega 93 SRL, unitate deţinută de familia lui Corneliu Istrate. În sarcina suspecţilor s-a mai reţinut o altă faptă de înşelăciune, comisă la data de 25 octombrie, dată la care a fost luat un alt buldoexcavator, în valoare de aproximativ două miliarde de lei vechi, de la SC Nel Super SRL din Saligny, care a fost recuperat la data de 30 octombrie, din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău. Mihai Encică, din Medgidia, cunoscut ca "Jegul" ori "Mişu", se sustrage cercetărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii