Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două terenuri în Corbu, unul în Mamaia Sat, două case şi o maşină Cum a ajuns în arest vicepreşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor Constanţa (documente)

ro

04 Nov, 2013 00:00 3110 Marime text
Ionel Cazacu este preşedintele unei asociaţii de părinţi din Năvodari, vicepreşedintele filialei din Constanţa a Corpului Naţional al Poliţiştilor şi membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual
 

Comisarul-şef de poliţie Ionel Cazacu, şeful Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, a intrat în colimatorul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Vineri seară, cei de la Anticorupţie au decis încătuşarea comisarului-şef, dar şi a lui Nicolaie Irimia, însă judecătorii Curţii de Apel Constanţa i-au pus în libertate pe cei doi. Soluţia judecătorilor constănţeni nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Conform organelor de anchetă, în acest dosar există doi denunţători, un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi un poliţist din IPJ Constanţa, care urma să le faciliteze inculpaţilor Cazacu şi Irimia predarea banilor către procuror.
 
Oficial, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat, sâmbătă, că efectuează cercetări faţă de inculpaţii „Nicolaie Irimia şi Ionel Cazacu, comisar şef de poliţie în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, şef al Biroului Urmăriri, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în forma autoratului, respectiv a complicităţii la infracţiunea de dare de mită”. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 1 noiembrie, „inculpatul Irimia Nicolaie, prin intermediul inculpatului Cazacu Ionel, i-a oferit denunţătoarei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, în vederea adoptării de către magistratul procuror a unei soluţii de netrimitere în judecată într-un dosar penal, în care inculpatul Irimia Nicolaie era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Suma de 1.000 euro a fost remisă în mod efectiv de către inculpatul Cazacu Ionel unui alt denunţător, care urma a le facilita inculpaţilor predarea banilor către procuror”, potrivit DNA. Vineri seara, celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar la data de 2 noiembrie, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Irimia şi Cazacu şi prezentarea acestora cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, la Curtea de Apel Constanţa.
 
Obligaţii stabilite de judecători
 
Sâmbătă seara, instanţa de judecată a respins propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa, privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Irimia şi Cazacu. Instanţa de judecată i-a pus în libertate pe cei doi, cărora le-a impus să nu părăsească localitatea Năvodari pe o durată de 30 de zile. Pe durata măsurii obligării, comisarul-şef şi civilul sunt obligaţi să se prezinte la organele judiciare (procuror, instanţă) ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la Poliţia oraşului Năvodari, desemnată cu supravegherea, conform programului întocmit de aceasta, să nu îşi schimbe locuinţa fără încunoştinţarea organului judiciar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Mai mult decât decât atât, pe durata măsurii preventive, inculpaţii sunt obligaţi să respecte şi obligaţiile de a nu se apropia unul de celălalt, precum şi de martorii denunţători, respectiv să nu comunice între ei sau cu aceştia, direct sau indirect. Curtea de Apel Constanţa i-a interzis comisarul-şef Cazacu să desfăşoare activităţi în exercitarea căreia ar fi săvârşit fapta. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Averea
 
Conform declaraţiei de avere (document completat la începutul anului), comisarul-şef Cazacu deţine, din 2004, împreună cu soţia sa, un teren intravilan în localitatea Corbu, în suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi (moştenire). Cei doi mai au un teren intravilan în Corbu, tot din 2004, în suprafaţă de 17.500 de metri pătraţi (moştenire). Comisarul-şef mai deţine, din 2011, tot împreună cu soţia, şi un teren intravilan în suprafaţă de 495 de metri pătraţi. Acesta se află în Năvodari, Mamaia Sat, şi a fost dobândit prin concesiune. Mai departe, tot în declaraţia de avere, comisarul-şef Cazacu a trecut şi o casă, dobândită în 2004, în suprafaţă de 100 de metri pătraţi (moştenire), dar şi un apartament în Năvodari, în suprafaţă de 86 de metri pătraţi.
 
Preşedinte şi vicepreşedinte
 
Acesta din urmă a fost dobândit din anul 2000. Şeful Biroului Urmăriri deţine, potrivit declaraţiei de avere, un autoturism marca Renault, auto fabricat în 2005, şi are un credit, din 2010, în valoare de 23.500 de euro, cu scadenţa în 2032. De la IPJ Constanţa, comisarul-şef Ionel Cazacu primeşte un salariu anual de 42.768 de lei. Potrivit declaraţiei de interese, Ionel Cazacu este preşedintele unei asociaţii de părinţi din Năvodari, vicepreşedintele filialei din Constanţa a Corpului Naţional al Poliţiştilor şi membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii